Gece yarısı gözaltına alınan Müfid Yüksel ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Müfid Yüksel, gözaltına alınma nedeninin ‘İYİ Parti ile yaşadığı polemikler ve partinin hakkında açtığı davalar’ olduğunu söyledi

Fotoğraf: Twitter

Gece yarısı evine yapılan polis baskınında gözaltına alınan Sosyolog-yazar Müfid Yüksel, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınma nedeninin, İYİ Parti’yle ilgili açıklamalar olduğunu belirten Yüksel sosyal medya hesabından şu açıklamaları yapmıştı:

Gece yarısı polisler evime geldi. Ortada bir neden de belirtilmeden apar topar karakola götürülüyorum. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Muhtemelen İYİ Parti'nin aleyhimde açtığı dava.

Independent Türkçe’nin ulaştığı Müfid Yüksel, gözaltına alınmasıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’nin kendisi hakkında dava açtığını ifade eden Yüksel, bu konuda daha önce emniyete ifade verdiğini  ama yine de gözaltına alındığını belirtti.

Daha önce verdiği ifadeden sonra hakkında yakalama kararı çıktığını ama kendisine bir tebliğ yapılmadığını belirten Yüksel, şunları söyledi:

İYİ Parti benim hakkımda dava açtığını biliyordum. Bu nedenle emniyete gidip ifade verdim ama daha sonra hakkımda yakalama kararı çıkmış. Bana bir tebliğ yapılmadı. Gece yarısı apar topar gözaltına alınıp, nezarethaneye götürüldüm.

İYİ Parti’nin kendisine 1.5 yıldır saldırdığını öne süren Yüksel, açıklamalarından dolayı konunun yargıya taşındığının altını çizdi:

İYİ Parti zaten bana sürekli saldırıyor. Süreç bir polemik haline geldi. Ayrıca benim üzerimden İslam’a ve Peygambere saldırıyorlardı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU