Davutoğlu, açtığı davalardan feragat etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, hakaret gibi suçlar nedeniyle açtığı davalardan vazgeçti

Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, şahsına yönelik işlenen ve kamusal nitelik taşımayan davalardan feragat ettiği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu'nun kendisine yapılan hakaretlerden dolayı açtığı davalardan feragat ettiğini Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün açıkladı.

Üstün, yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızın mağdur ve davaya katılan sıfatıyla bizatihi takipçisi olduğu, başta PKK, FETÖ, DAEŞ terör örgütleriyle bağlantılı dosyalar ile Pelikan gibi illegal organize yapıların işlemiş oldukları kamusal suçlar haricindeki, şahsına yönelik işlenen ve kamusal nitelik taşımayan, başta hakaret olmak üzere ceza davası dosyalarından bir daha tekerrür etmemesi dileğiyle feragat etmiştir” ifadelerini kullandı.  

"Amaç herkesin geçmişi bırakıp geleceğe dönmesi"

Davutoğlu’nun bu kararının amacının herkesin geçmişi bırakıp geleceğe dönmesi olduğu belirten Üstün, “Bu vesile ile fikir özgürlüğü, tartışma kültürü ve birlikte yaşama için Gelecek Partisi olarak bağımsız ve tarafsız yargı çağrımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU