Kanser hastası oğlunun yanına gidemeyen annenin yurt dışı yasağını kaldıran savcılık: Daha adilane olacağı anlaşılmıştır

Kanser hastası küçük oğlunun yanına gitmek için yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını bekleyen FETÖ şüphelisi kadın hakkında karar çıktı. Savcılık sağlık mazeretini dikkate alarak “Yasağın kaldırılması daha adilane” dedi

Kanseri ilerleyen Ahmet Burhan Ataç annesinin yanında olmasını istiyordu / Fotoğraf: Euronews

Almanya’da tedavi gören 8 yaşındaki kanser hastası oğlunun yanına gitmek isteyen ama hakkında yurt dışı çıkış yasağı olduğu için pasaport alamayan Zekiye Ataç’ın yasağı kaldırıldı.

Anne bakımına muhtaç ve ağır kemik kanseri olan Ahmet Burhan'ın durumu kamuoyuna yansıyınca birçok kişiden anne hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılması yönünde talep gitmişti.

FETÖ’ye yönelik soruşturmalardan birinde şüpheli olan Ataç hakkındaki karar bugün Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildi.

Savcılık kararında çocuğun hastalığının geldiği aşama, durumun aciliyeti ve delillerin büyük ölçüde toplanmış oluşu gerekçe gösterilerek, “Şüphelinin çocuğunun hastalığına dair sunduğu raporlardan da anlaşılan sağlık mazeretinin kabulü ile yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbirinin kaldırılmasının somut olaya özgü olmak kaydı ile daha adilane olacağı anlaşılmıştır.”

Yurt dışı çıkış yasağı kaldırılan Ataç’ın oğlunun yanına gideceği belirtiliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU