İngiltere'deki Müslümanlar Dünya Başörtüsü Günü'nde İslamafobi'ye karşı toplandı

Londra'da Dünya Başörtüsü Günü (World Hijab Day) İslamofobi temasıyla kutlandı. Kutlamalar Londra dışında 90 ülkede yapıldı

Human Relief Foundation tarafından, Londra'nın doğusundaki Whitechapel semtinde Dünya Başörtüsü Günü kapsamında kadınlara özel bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin teması olarak İngiltere'de yükselen İslamofobi seçildi.

 

 

Etkinliğin düzenleyen gönüllülerden Saima, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Başörtüsü Günü gibi özel günlerin başörtüsüne karşı ayrımcılık ve bilgisizlikle mücadelede önemli bir yeri olduğunu söyledi.

 

 

Samia, "Başörtüsünün tanındığı bir günün olmasının gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle de İslamofobinin yükselişte olduğu, başörtüsü ve Müslüman kadının onu niçin kullandığı konusunda bilgisizliğin yaygın olduğu bugünkü iklimde" dedi.


 

 

2013'ten beri kutlanıyor

Samia, kendisinin de 2 yıl önce başörtüsü kullanmaya başladığı bilgisini paylaşarak, başlangıçta Müslüman olmayan arkadaşlarının tepkisinden çekindiğini ancak bu endişelerinin temelsiz olduğunu gördüğünü, arkadaşlarının bu kararı saygıyla kabul ettiğini aktardı.

 

Her yıl 1 Şubat'ta kutlanmaya başlanan Dünya Başörtüsü Günü, başörtülü Müslüman kadınlar ile gayrimüslimler arasında hoşgörü ve anlayışı güçlendirmeyi amaçlıyor.

DAHA FAZLA HABER OKU