Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Bazı ülkeler hala FETÖ’yü korumaya devam ediyor

Türkiye Maarif Vakfı’nın düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, FETÖ’nün hala bazı ülkelerde faaliyet göstererek “zehir” akıtmaya devam ettiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen "8. Ülke Temsilcileri İstişare Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, FETÖ konusunda uyarılarda bulundu.

FETÖ’nün Türkiye’de dışındaki başka ülkelerde de yapılanmalar kurduğunu hatırlatan Oktay, “Şu anda faaliyet gösterdikleri yerlerde ne yazık ki zehirlerini akıtmaya devam ediyorlar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maarif Vakfı’nın yüklendiği sorumluluğun göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Oktay, vakfın yurt dışında FETÖ ile mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

FETÖ'den devralınan okullar hakkında bilgi veren Oktay, şunları söyledi:

19 ülkede hain terör örgütü FETÖ iltisaklı 213 okul, Maarif Vakfımız tarafından devir alınmış, yine 40 ülkeyle de bu okulların devri konusunda protokoller imzalanmıştır. Hızla sağlanan bu başarıda Maarif Vakfı yönetimi ve ülke temsilcilerinin katkıları tarihi önem taşıyor. FETÖ'nün bütün dünyada, içeride ve dışarıda akıttığı zehrin panzehiri sizlersiniz. Bu zehir sadece Türkiye'de ve Türkiye'ye karşı bir zehir değil aslında. Hangi ülkede faaliyet gösteriyorlarsa, faaliyet gösterdikleri ülkelere karşı bu zehir akıtılmaktaydı. Şu anda faaliyet gösterdikleri yerlerde de ne yazık ki hala bu zehri akıtmaya devam ediyorlar.

“Bazı ülkeler hala FETÖ’ye kol kanat germeye devam ediyor”

FETÖ'nün Türkiye ve Türk dili markasını kullanarak yaptığı okulların, milletin gasp edilmiş malları olduğunu ve bunların daha çok ülkede Maarif Vakfı'na devredilmesi için diplomatik mücadelenin sürdürüleceğini vurgulayan Oktay, şunları kaydetti: 

Ne yazık ki hain FETÖ üyeleri, bazı ülkelerde mağdur gibi karşılanmakta, bu teröristlere kol kanat gerilmektedir. Biz, bu ülkelerin ikiyüzlü tutumuna rağmen asla karamsarlığa düşmedik, düşmeyeceğiz. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Tüm temaslarımızda ülkelere FETÖ’nün nasıl bir şer şebekesi olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. İnatla ve ısrarla muhataplarımıza bu meseleleri anlatmayı, varsa kafa karışıklıklarını gidermeyi sürdürüyoruz. Bugüne kadar haklı olduğumuz konularda doğruları söylemekten çekinmedik, hiçbir zaman da çekinmeyeceğiz. Eğitim kisvesi altında terör örgütü üyelerinin gençlerin ve çocukların o berrak, temiz zihinlerini zehirlemesine asla müsaade etmeyeceğiz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU