Sosyal medya onu konuşmuştu... 1,5 yıldır sokakta yaşayan 29 yaşındaki Hasan işe başladı

Twitter’da paylaşılan bir videoda sokakta yaşamasına rağmen yaşama sevincini kaybetmemesiyle dikkati çeken Hasan M. ile Ankara Valiliği açıklama yaptı. Vali Vasip Şahin, "Hasan’ın mutlu olduğu bir işi, huzurla yaşayacağı sıcak bir yuvası var” dedi

Babaannesini kaybettikten sonra sokakta yaşayan ve mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan 29 yaşındaki Hasan M.’ye Ankara Valiliği destek oldu.

Tedavisi yapılan Hasan, hem işe başladı hem kalacak yere kavuştu.

Vali Şahin: Hasan’ın da artık mutlu olduğu bir işi, huzurla yaşayacağı sıcak bir yuvası var

Vali Vasip Şahin sosyal medya paylaşımında “Milletimizin gönlünü fetheden kocaman yürekli Hasan M.’i misafir ettik. Tamamlanan tedavisinin ardından bugün iş başı yapan Hasan’ın da artık, mutlu olduğu bir işi, huzurla yaşayacağı sıcak bir yuvası var. Teşekkürler hayırseverler, Teşekkürler Türkiye” ifadelerini kullandı.

 

Vali Şahin Twitter hesabında 13 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda "Gönlü zengin, yüreği kocaman Hasan'a ulaştık" diyerek, bu gence sahip çıkacaklarını belirtmişti.

 

"Allah beni sınıyor, taşıyamayacağım yükü vermiyor"

Geçtiğimiz ay sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Hasan M.'nin yalnızlıktan ve iş bulamamaktan yana dertli olmasına rağmen hayata bağlılığını ve inancını koruduğu dikkat çekmiş, video kısa sürede yüz binlerce kişiye ulaşmıştı.

“Allah insanları sınar. Bu yüzden Allah beni sınıyor ve taşıyamayacağım yükü vermiyor. 1,5 senedir dışarıda yaşıyorum. Param genelde olmuyor; ama olursa otelde kalıyorum. Allah’a çok şükür haftada bir param oluyor onunla da otelde kalıyorum. Bu vesileyle sıcak bir yorganın altında yatabiliyorum, duşumu alıyorum. Yani haftada bir kez de olsa temizliğimi yapabiliyorum" diyen Hasan M.'ye destek mesajları yağmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU