Çin, koronavirüs nedeniyle yıllık meclis toplantılarının ertelenmesini tartışacak

Çin’in Ulusal Halk Kongresi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yıllık meclis toplantılarının ertelenmesini ve yabani hayvanların tüketilmesinin ortadan kaldırılmasını görüşecek

Fotoğraf: AA

Çin resmi haber ajansı Şinhua haberine göre, Ulusal Halk Kongresi (UHK) Daimi Komitesi üyeleri, başkent Pekin’de 24 Şubat’ta iki ayda bir düzenlenen toplantıda bir araya gelecek.

Yıllık meclis toplantılarının birinci kısmı olan Ulusal Halk Kongresi'nin mart ayında yaklaşık 3 bin delege düzenlemeyi planladığı toplantının ertelenmesini görüşüleceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

‘Yabani hayvanların tüketim’ alışkanlıklarının ortadan kaldırılması da ele alınacak

Toplantıda ayrıca halk sağlığının korunması için yabani hayvanların tüketilmesine yönelik kötü alışkanlıkların ortadan kaldırılması da görüşülecek.

Çin’de her yıl mart ayında düzenlenen "yıllık meclis” veya "çifte toplantılar" olarak adlandırılan görüşmede, en üst düzey yasama organı UHK ile istişare mekanizması Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (ÇHSDK) yaklaşık 2 hafta süren toplantılar düzenliyor.

Meclisin gerçekleştirdiği yıllık toplantılarda orduya ayrılan bütçe, yıllık ekonomik büyüme hedefleri ve bölgesel ve uluslararası gibi meseleler tartışılıyor.

UHK’nin 2 bin 980 delegesi bulunurken, ÇHSDK’nin 2 bin 158 delegesi var.

Son verilere göre salgından dolayı 1775 kişi hayatını kaybetti

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 salgınından etkilenen kişilerin sayısı, 10 bin 644'ünün durumu ciddi olmak üzere 70 bin 548'e yükselirken, can kaybı ise 1'i Hong Kong'da olmak üzere bin 775'e yükseldi.

Ayrıca virüs taşıdıklarından şüphelenilen kişilerin sayısı 7 bin 264'e gerilerken, müşahade altındaki kişi sayısı ise 150 bin 539 olarak açıklandı.

Kovid-19 nedeniyle tedavi görerek sağlığına kavuşan ve taburcu edilen kişilerin sayısı ise 10 bin 844'e ulaştı.

Çin merkez bankası ‘temiz banknotlar’ uygulaması başlattı

Çin, yeni koronavirüsün yayılmasını engellemeye yönelik çabaların bir parçası olarak kullanılmış banknotları mikroplardan arındırarak karantinaya almaya başladı. 

Çin Merkez Bankası gerçekleştirdiği basın konferansında, bankaların banknotları temizlemek için morötesi ışınlar ya da yüksek sıcaklıklar kullandığını ve paraları 7 ila 14 gün kapalı ortamda tuttuklarını söyledi.

Bu süre bölgelerdeki salgının ciddiyetine göre değişiyor. Banknotlar daha sonra tekrar dolaşıma sokuluyor.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU