Kovid-19, Tayvan’da da ölüme neden oldu, ABD ve Japonya vatandaşlarını tahliye etti

ABD, Kovid-19 salgını nedeniyle karantinaya alınan yolcu gemisindeki, 328 vatandaşını tahliye etti. Japonya da vatandaşları ve ailelerinden oluşan 65 kişiyi Vuhan’dan çıkarttı. Daha önce 4 ülkede can alan virüs Tayvan’da da ölüme neden oldu

Fotoğraf: AP

Japonya'nın başkenti Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda 4 Şubat'ta karantinaya alınan ve içerisinde 3 bin 500'den fazla kişinin bulunduğu "Diamond Princess" adlı yolcu gemisindeki, 328 ABD vatandaşı tahliye edildi.

ABD Dışişleri ve Sağlık bakanlıkları yaptıkları ortak açıklamada Diamond Princess’taki ABD vatandaşlarının, Amerikalı sağlık personeli tarafından muayene edildiği, virüs belirtisi görülmediği ve uçuş için uygun olduğu belirtildi.

ap.jpg
Fotoğraf: AP

 

Açıklamada, ABD vatandaşları gemiden indikten sonra, 2-3 gün önce test yapılan testte 14 ABD’linin sonuçlarının pozitif çıktığına dair kendilerine bilgi verildiği aktarıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı değerlendirmeler sonucunda, testleri pozitif çıkan yolcuların, uçakta ayrı bir bölümde tecrit edilerek uçabileceğine karar verildiği kaydedilen açıklamada, bu kişilerde hala herhangi bir belirti görülmediği vurgulandı.

ap5.jpg
Fotoğraf: AP

 

Açıklamada, tüm yolcuların uçuş süresince sağlık personelleri tarafından yakından takip edileceği, yolculardan herhangi birinde virüs belirtileri görülmesi durumunda ayrı bölüme alınacağı aktarıldı.

Tahliye edilenlerin ülkeye ulaştıklarında 14 gün boyunca California eyaletindeki Travis Hava Üssü'nde veya Texas eyaletine bağlı San Antonio şehrindeki Lackland Hava Üssü'nde kurulan karantina merkezlerinde tutulacakları belirtildi. ABD’li yolcuları taşıyan uçak Tokyo'daki Haneda Havalimanı'ndan kalktı.

rr.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

 Vuhan'daki Japonya vatandaşları tahliye edildi

Japonya, salgının ortaya çıktığı ve hızla dünyaya yayıldığı Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinden 36 vatandaşı ile Çinli 29 aile ferdini tahliye etti. Tahliye edilen 65 kişiyi taşıyan uçak Haneda Havalimanı'na ulaştı. Japonya böylelikle 5 uçuşta 828 vatandaşını Vuhan'dan tahliye etmiş oldu.

ap4.jpg
Fotoğraf: AP

 

Tayvan'da ilk kez bir kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Merkezi Singapur'da bulunan Channel News Asia televizyonunun internet sitesindeki habere göre, Tayvan'da yakın zamanda yapılan virüs testi sonucu pozitif çıkan 61 yaşındaki bir erkek hayatını kaybetti.

Sağlık yetkilileri, hayatını kaybeden kişinin sağlık problemleri olduğunu ancak yakın zamanda denizaşırı bir seyahat yapmadığını aktardı.

r.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Sağlık ve Refah Bakanı Chen Shih-chung, bir korsan taksi şoföründe Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Chen, böylelikle adadaki vaka sayısının 20'ye yükseldiğine dikkati çekti.

Chen çoğunlukla Çin, Hong Kong ve Makao Özel İdare Bölgesi'nden gelen yolcuları taşıyan şoförün, yolcu listesinin muhtemel virüs kaynağına ulaşılması için incelendiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU