İsrailli seçmen, Netanyahu’ya elma fırlattı

Eylemci, İsrail Başbakanı’nın “örnek olması gerekirken kışkırtıcı bir dil kullandığını” söyledi

Binyamin Netanyahu'ya elma atan kişi polis tarafından sorgulandı (AFP)

İsrail 2 Mart’ta üçüncü kez sandık başına gitmeye hazırlanırken Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, cumartesi günü gerçekleştirdiği miting sırasında hiç de beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Netanya kentinde düzenlenen mitingde Brinish Zehava Beck adlı İsrailli, Netanyahu’ya elma fırlattı.

Gözaltına alındıktan sonra sorgulandığı belirtilen 25 yaşındaki kadın, Kanal 12’ye yaptığı açıklamada, bu eylemi gerçekleştirme nedenini anlatırken kendisini “sosyal aktivist” olarak niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arutz Sheva gazetesinin haberine göre Beck verdiği röportajda, Başbakan’ı eleştirirken “İsrail’in yaşadığı topraklardan kopuk bir adam tarafından yönetildiğini düşündüğünü” söyledi.

Beck sözlerinin devamında, "İsrail toplumu içeriden çatırdamış bir halde. Bu konferansta beni şok eden şey, bizi yönlendirmesi ve şahsi olarak örnek olması gereken insanların bu seviyede kışkırtıcı olmasıydı… Bana Hitler’i hatırlattı. Hissettiklerim bunlardı" dedi.

İsrailli seçmen, röportajın sonuna gelindiğindeyse yaptığı benzetmeden pişmanlık duyarak Netanyahu’yu Hitler’le karşılaştırdığı için özür diledi.

İsrail parlamentosu Knesset’in üyelerini belirlemek adına 2 Mart’ta yapılacak seçimler için Netanyahu birçok kentte parti mitingi düzenliyor.

Ülke tarihinde bir yıldan daha kısa sürede yapılacak üçüncü seçimin öncesinde halk iki kez sandık başına gitmiş; 9 Nisan 2019 ve 17 Eylül 2019 tarihlerinde hiçbir parti koalisyon hükümeti kurmayı başaramamıştı.

 

Independent Türkçe, Arutz Sheva

DAHA FAZLA HABER OKU