İYİ Parti milletvekili İsmail Ok istifa etti, gerekçelerden biri de "Sorosçular"

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, partisindeki tüm görevlerinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Twitter'dan yazılı bir açıklama yaparak istifa ettiğini duyurdu. 
 


Ok, "Devletimize ve milletimizi zarar verecek, bölücü, yıkıcı faaliyet gösteren parti ya da sivil toplum kuruluşlarında yer alan, gücünü ve sermayesini emperyalist güçlerden alan kişi ya da kişilerin asla erişemeyeceği Atatürk’ümüzün milliyetçilik anlayışı ile kurulmuş ve bu doğrultuda siyaset yapması arzu edilmiştir. Ancak bu iddiamız çok kısa bir zamanda yerle bir olmuş ve hayallerimiz yıkılmıştır" dedi. 

Ekrem İmamoğlu'na eleştiri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Ok, "Yapacak hiçbir işi kalmamış gibi HDP'li belediyeleri ziyaret etti" ifadesini kullandı: 

Sayın İmamoğlu seçimden hemen sonra sanki yapacak hiçbir işi kalmamış gibi hemen HDP’li belediyeleri ve yine ilk yurt dışı gezisinde de PKK’lı Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmiştir. Dahası, başkan eşleri ve ihanet sürecinin akil adamlarından Kadir İnanır ile birlikte PKK sevicisi Demirtaş’ın yazdığı kitaptan sergilenen tiyatroyu seyretmeye gitmişlerdir. Bütün bunlar artık ortağımız CHP’nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığının meydana dökülmesidir. Partimiz yönetiminin milletvekilleri ile yaptığı ilk toplantıda bu durumdan rahatsız olduğumu ve bunun tarafımdan kabul edilemeyeceğini ifade ettikten sonra 'Parti Yönetimin görüşünü sordum.' En yetkili ağızdan verilen cevapla aynen devam edileceğini anlaşılmış oldu. 

Soros göndemesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birebir görüştüğünü söyleyen Ok; Soros vakfına da gönderme yaptı:

Sözde sivil toplum örgütü adındaki, emperyalist Soros vakıflarında görev yapanlar, başkanlık divanında en hassas görevlere getirilmişlerdir. Daha da kötüsü Genel Başkan bu durumu bilmesine rağmen bu Soros’çuların partinin en hassas birimlerinde görevlendirilmesinde bir sakınca görmemiştir. Ve 03.09.2019 tarihinde yaptığım yazılı basın açıklaması ile özellikle Genel Merkez Yönetimini de bu konuda eleştirmişimdir. 

Artık milletvekili adayı olmayacağını ve yapılacak ilk genel seçimde aktif siyasetten çekileceğini duyuran Ok, Akşener'in görevine devam etmesini istediğini, ancak siyasi çalışmalarını sonlandırdığını belirtti.

Davutoğlu ve Babacan ile zerre ilişkim olamaz

56 yaşındaki siyasetçi kimseye kırgınlığı olmadığını belirtip kamuoyunda yanlış algı oluşmaması için ne Davutoğlu ne Babacan'ın kuracağı parti ile ilişkisi olamayacağının da altını çizdi: 

Kamuoyunda yanlış algıların oluşmaması için altını önemle çizerek ifade etmek isterim ki ne memleketimizin şu an yaşadığı ve yaşanmakta olduğu sıkıntı ve acıların baş müsebbiplerinden olan Sayın Davutoğlu’nun kurduğu parti ile ne de Sayın Babacan’ın kuracağı parti ile zerre ilişkim söz konusu olamaz. Şahsım Türk Milliyetçiliği Ülküsüne gönül vermiş ve bu duruşumdan da asla taviz vermeyecek bir duruşa sahibim. Bu dönem son milletvekilliğimdir. Bundan sonra asla milletvekili adayı olmayacağımı da ifade etmek istiyorum.

13 Şubat'ta da  İYİ Parti Antalya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuba Vural Çokal, partisinden istifasını Twitter'dan açıklamış, “Bağban olarak çekiliyor, dağdan gelenlerin önünü açıyoruz” demişti. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Çokal, "Türkiye’de yitip giden değerlerin bu parti ile aşılacağına ve ülkemiz için daha iyi bir gelecek olacağına inanarak bu yola çıkmıştım. Ancak bu süreçte gördüm ki, kişisel hesaplar ve egolar bu ilkelerin önünde bir engel olarak duruyor ve en yetkili makamlar dahi bu ilkelerin önündeki engelleri yönetemiyor" ifadesini kullanmıştı. 

Son istifaların ardından İYİ Parti'nin TBMM grubundaki sandalye sayısı Tuba Vural Çokal ve İsmail Ok'un istifasının ardından 37'ye düştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU