Amerikalı pastörden koronavirüse 'manevi karantina': Tanrı bizi Trump'tan dolayı koruyor, "Virüs merhametimin garantisi altında" diyor

ABD'nin Omaha eyaletinde görev yapan evanjelik pastör Hank Kunneman verdiği son vaizlerden birinde ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkeyi koronavirüsün akıbetinden koruduğunu söyledi

Fotoğraf: Pinterest

ABD'de evanjelik pastör Hank Kunneman’ın, "Tanrının istediklerini yapan Trump başkan olduğu için, tanrının, ABD’yi koronavirüs salgınından manevi karantinayla koruduğunu” iddia etmesi ABD sosyal medyasında gündem oldu.
 


Kunneman yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

Niye korkuyorsun Amerika? Seninle daha önce konuştum ve yine konuşuyorum. Şu an bu ulus için merhamet penceresini açıp genişlettim. İşte bu nedenle, söz konusu virüsün korkusu ve alameti merhametimin garantisi altındadır. (...) Bu onurlu toprakların başındaki yönetim ve atalarımızın onurlu taahhütleri, yaradılışımız ve İsrail ile saf tutmaları nedeniyle bu ülkeye yaşam ve merhamet veriyorum. Korkmayın! Virüs tanrının ruhudur! 

2019'un son günlerinde ortayı çıkan yeni tip koronavirüs salgını 29 ülkeye yayılmış durumda. 

 ABD'de 15 kişide rastlanan koronavirüs ile ilgili ABD Sağlık Bakanı Alex Azar,  ülke genelinde ''kamu sağlığı acil durumu'' ilan edildiğini duyurmuştu.

Japonya'da karantina altına alınan "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde 70 yolcuda daha hastalığın tespitinin ardından ABD, gemideki 400 Amerikan vatandaşını ülkeye getirmesi için iki uçak gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşırı sağcı din insanı Hank Kunneman pastörlüğün yanı sıra din ile ilgili kitaplar yazıyor ve bir TV programı yürütüyor. 

Kunneman geçen yıl kasım ayında "Cehennemden iblisler Trump'ı indirmeye çalışıyor" demiş, yine tartışma konusu olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU