ABD "Juan Guaido'nun Venezuelası"na yardım gönderecek

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Venezula'ya gıda ve tıbbi malzeme gönderileceğini açıkladı, Maduro'ya "Yoldan çekilme vakti geldi" diye seslendi

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Twitter hesabından  açıklama yaptı, "ABD, Geçici Devlet Başkanı Juan Guaido'nun ricasına uygun olarak, onun yetkilileriyle de istişare ederek Venezuela halkı için ilaç, tıbbi malzeme ve gıda takviyelerini içeren insani yardımları mobilize edecek ve (bu ülkeye) nakledecektir. Artık Maduro'nun yoldan çekilme vakti gelmiştir." dedi.
 

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da "Venezuela halkına destek vermeye hazırız" diye yazdı.
 

 

"Venezuela'ya müdahale" tartışması

Guaido, dün attığı tweet ile Venezuela halkı için insani yardım çabalarını artırdıklarını ve ülkeye gıda ve tıbbi malzemenin girişine izin vereceklerini açıklamıştı.

 

 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ABD'nin kendi ülkesine yardım çabalarını "egemenlik hakkına müdahale" olarak yorumluyor ve buna karşı olduklarını söylüyor.

Venezuela'da ne olmuştu?

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı. Son olarak Avrupa Parlamentosu (AP) da aynı yönde adım atmıştı.

Rusya, Küba, Çin, Meksika, Türkiye, ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkinin süreceğini açıklamıştı.
 

 

DAHA FAZLA HABER OKU