Eski AK Parti milletvekili: Batı ahlaken çöküyor ama bizim ahlakımız mükemmel!

Mehmet Ocaktan: İslam dünyasında yolsuzluk yapan, rüşvete bulaşan devlet yöneticilerini denetleyecek, hesap soracak bağımsız ve tarafsız yargı gücü bulunmamaktadır

Fotoğraf: AA

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Müslüman toplumların ahlak konusunda içler acısı durumda olduğunu ancak bu toplumlarda kimsenin bunu dile getirmediğini söyledi.

Ocaktan, “Batı ahlaken çöküyor ama bizim ahlakımız mükemmel!” başlıklı köşe yazısında şu yorumlarını dile getirdi:

Dinle ahlak arasında kuvvetli bir bağ olduğunu bildiğimiz halde neden arka kapıdan kaçarak ahlaki sorumluluklarımızdan kurtulmaya çalıştığımızı anlayabilmek için, Batı ile İslam dünyası arasında kısa bir karşılaştırma yapmak sanırım yeterli olacaktır.

Oysa ahlaki zaaflar içinde olduklarını tekrarlamaktan keyif aldığımız demokratik toplumlarda yolsuzluk yapan, rüşvete bulaşan en tepedeki devlet görevlileri dahil herkes yargı önünde hesap verir, hem de en acımasız şekilde. Medya da bu konuda en önemli denetleme güçlerinden birisidir.

İslam dünyasında yolsuzluk ve rüşvet gibi durumlar içerisinde bulunan devlet yöneticilerini denetleyecek bir yapı olmadığını söyleyen Karar yazarı şöyle devam etti:

Bu ülkelerdeki yazılı ve görsel yayın organlarına demokratik anlamda ‘medya’ demek bile mümkün değildir. Zaten onlar da iktidarların yan kuruluşu gibi çalışmaktadırlar.

Yeri geldiğinde “Batılı ülkeler sadece kendilerine demokrat” diyerek sorumluluklarımızdan kaçmak için bahaneler üretsek de gerçek şu ki; demokratik ülkelerde bireylerin en temel insani hakları, özgürlükleri hukukun teminatı altındadır, basın özgürlüğü demokrasinin en temel denetim enstrümanlarından birisi olarak kabul edilmektedir. En önemlisi de bu ülkelerde hiç kimse, “Acaba iktidarı eleştirirsem gece yarısı polis kapımı çalar da, apar topar tutuklanır mıyım?” korkusu içinde değildir.

“Türkiye ve diğer İslam ülkeleri için aynı şeyleri söylemenin mümkün olmadığını” ifade eden Ocaktan, yazısını şu ifadelerle sonlandırdı:

Her gün ahlaktan, Allah’ın insanları hür olarak yarattığından, adaleti emrettiğinden söz ederiz, ama bireylerin ifade özgürlüklerinin önüne barikatlar kuran, hukukun üstünlüğüne riayet etmeyen, gerektiğinde yolsuzlukların üzerine perde örtmek için fetvalar üreten kirli yönetimlere destek vermekte de bir beis görmeyiz. Evet hurafelerimizi tekrarlamaya devam: Batı ahlaken çöküyor ama bizim ahlakımız mükemmel...

 

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU