Martin Freeman çocuklarını tokatladığını itiraf etti

Sherlock dizisinin oyuncusu, aslında "gerçekten zor" olmasına rağmen ebeveynlik konusunda "muhteşem" olmak için çok fazla baskının olduğunu söyledi

Ünlü aktörün rol aldığı Breeders dizisi yakında yayımlanmaya başlayacak (Reuters)

Martin Freeman, çocuklarına tokat attığını ve bazen "küçük baş belaları" diye çıkıştığını söyledi.

Eski partneri Amanda Abbington'la 11 ve 14 yaşlarında iki çocuğu olan aktör, “Kurallardan biri, çocuklara tokat atmamak ya da onlara küçük baş belaları dememektir. Fakat biliyorsunuz ki ikisini de yaptım" dedi. 

The Times'a konuşan Freeman, “Muhtemelen iki kez tokat attım, ama onlara ikiden fazla kez küçük baş belaları dedim. Bunu yapmamam gerektiğini biliyorum, ama (ebeveynlikte) her şeyin nasıl muhteşem olması gerektiğine dair çok fazla tasvir var, bu da insanlara kötü hissettiriyor. Çünkü muhteşem değil. Yani, bu yapacağım en iyi şey. Ama bu gerçekten zor olmadığı anlamına gelmiyor. Yeni yürümeye başlayan bir çocukla iletişim her daim rasyonel olabilir mi? Gerçekten, iyi şanslar. Eğer bunu yapabilirsen, Tanrı seninle olsun. Gerçekten muhteşem" ifadelerini kullandı. 

Çocuklarına dair "mantıklı gerekçe bulmakta" zorlandığında ya da "tahammülsüz" hissettiğinde veya "sabrı taştığında" ara sıra tokat attığını ve azarladığını ekledi.

Ünlü oyuncu, “Açıkçası çocuklarına vurmamak iyi bir fikir” dedi.

Ama bir noktada yanlış şeyler yapacaksınız ve 20 yıl sonra çocuklarınız bunu neden yaptığınızı soracak. Bu kaçınılmaz. Ve tokat atmak... Yaptığımla gurur duymuyorum fakat yaptım. Bunun bir politika olduğunu düşünmüyorum. Ve tekrar yapacağım! 

2004 Çocuk Yasası'na göre, bir ebeveynin veya bakıcının, “makul bir ceza” olması haricinde, bir çocuğa vurması yasadışı kabul ediliyor.

ChildLine yardım kuruluşunun kurucusu Dame Esther Rantzen, Freeman'ın yorumlarına cevaben, The Times'a şunları söyledi:

Martin'e, 'Bunu duyduğum için üzgünüm, çünkü çocuklarını önemsediğini biliyorum. Fakat iyi dönemde olduğunu düşünmüyorum', demek istiyorum.

Freeman, ebeveynliği öfkeli bir babayı oynadığı yeni durum komedisi Breeders bağlamında tartışıyordu.

Breeders, 12 Mart'ta Sky1'de başlıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU