İstiklal Caddesi’nde Putin gerilimi... Posterler 'izin alınmadığı' gerekçesiyle toplatıldı

İstiklal Caddesi'ne Putin'i süper kahraman şeklinde gösteren resimleri asmaya çalışan sanatçı Donskoy: Putin’in Rusya’yı nasıl ele geçirdiğini göstermek istiyorum

Fotoğraf: Reuters

Sanatçı ve Rusya’daki Arkhangelsk kentinin eski belediye başkanı olan Alexander Donskoy, İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde bir gösteri yapmaya çalıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in süper kahraman olarak resmedilmiş posterlerini Rusya'nın İstanbul Büyükelçiliği'nin de bulunduğu cadde üzerine asmaya çalışan Donskoy, “Şu anda Rusya ile Türkiye arasında bir gerilim var. Ben de buraya Türkiye’nin merkezine ve Rusya başkonsolosluğunun da bulunduğu ana caddeye gelerek Rusya’nın Putin olduğunu gösteriyorum” dedi.

“Putin, Rusya mı?” isimli projesini hakkında konuşan Donskoy şunları söyledi:

Putin’in Rusya’yı nasıl ele geçirdiğini göstermek istiyorum. Aynı bir süper kahraman gibi yaptı bunu. Ben de portrelerin üzerine ‘Putin bir süper kahraman’ yazdım.

2020-02-15T191450Z_1792336685_RC271F9Z1RWO_RTRMADP_3_SYRIA-SECURITY-RUSSIA-ARTIST-min.JPG
Fotoğraf: Reuters


Aynı gösterinin bir benzerini ABD başta olmak üzere birçok ülkede de yapmak istediğini söyleyen Donskoy, “Diğer Batılı demokratik ülkelerde de yapacağım. Rus halkının, Putin’e yönelik uygulanan yaptırımlarının aslında kendilerine yapılıyormuş gibi gördüğünü göstermek istiyorum. Ben barış elçisiyim” ifadesini kullandı.

Donskoy’un çizimleri kısa bir süre içerisinde toplatıldı.

2020-02-15T191503Z_1371948787_RC271F9Y5U1C_RTRMADP_3_SYRIA-SECURITY-RUSSIA-ARTIST-min.JPG
Fotoğraf: Reuters


Yetkililer Donskoy’un böyle bir etkinlik için yasal izin almadığını söyledi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU