Kovid-19, 66 günde 1669 can aldı, umut 3 yeni ilaçta

Kovid-19 salgınında geride kalan 66 günde 1669 kişi hayatını kaybetti. Çinli uzmanlar, hastalar üzerinde test edilmeye başlanan 3 ilaçtan umutlu olduklarını açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüştüğü Çinli mevkidaşına yardım teklif etti

Fotoğraf: Reuters 

Çin’de patlak veren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 66 gün geride kaldı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke genelinde şüpheli vaka sayısının 8 bin 228, virüslü hastalarla temas ettikleri gerekçesiyle gözetim altına alınan kişi sayısının 158 bin 764 olduğu bildirildi.

rrrrr.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Son 24 saatte 145 can kaybı

Kovid-19 salgını nedeniyle ölenlerin sayısı, biri Hong Kong’da olmak üzere 1669’aa yükseldi. Kesinleşen virüs bulaşan kişi sayısı, 11 bin 272’sinin durumu ağır olmak üzere, 69 bin 256’ya çıktı. Bugüne kadar iyileşerek taburcu olanların sayısı 9 bin 645’e ulaştı.

Çin ana karası dışında ise Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde vaka sayısı 84’e çıkarken, Makau Özel İdari Bölgesi’nde bu sayı 10 olarak belirlendi.

Kovid-19 salgını nedeniyle ülkede son 24 saatte 145 kişi yaşamını yitirirken, 2 bin 9 yeni vaka tespit edildi. 

 

3 ilaç insanlar üzerinde test ediliyor

Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang Şinmin, Çinli bilim adamlarının 70 bin kadar ilaç ve kimyasal bileşeni incelediğini, bunlardan 100'ünün laboratuvar ortamında test edilmek üzere seçildiğini belirtti.

Söz konusu ilaçlardan da 3'ünün ümit verici olduğunu ifade eden Cang, Klorokin difosfat, Favipiravir ve Remdesivir'in insanlar üzerinde test edildiği bilgisini paylaştı.

rrr.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Gözler sıtma, grip ve ebola ilaçlarında

Cang Şinmin, daha çok sıtma tedavisinde kullanılan Klorokin difosfat'ın Pekin ve Guangdong eyaletindeki 10 hastanedeki denemelerinin devam ettiğini aktararak, influenza (grip) tedavisinde kullanılan Favipiravir ile ilgili testlerin ise sürdüğünü kaydetti.

Ebola tedavisi için geliştirilen Remdesivir'in testlerinin Vuhan'da çok sayıdaki klinikte yapıldığını bildiren Cang, ilacın Kovid-19'a karşı yeteri düzeyde önleyici bir etki gösterdiğini de ifade etti.

Cang Şinmin, ABD'de bu ilaçla tedavi gören bir hastanın da sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Ulusal Sağlık Komisyonu ve Ulusal Sağlık Ürünleri İdaresi, 6 Şubat'ta ABD'li ilaç şirketi Gilead Sciences tarafından geliştirilen "Remdesivir" adlı ilacın klinik deneylerine başlanması için onay vermişti.

rr.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Çavuşoğlu: Tıbbı malzeme göndermeye hazırız

Almanya’da 56. Münih Güvenlik Konferansı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile bir araya geldi. Görüşme ilgili Twitter’dan bir paylaşım yapan Çavuşoğlu, “Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’ye koronavirüs nedeniyle tekrar taziyelerimizi ilettik. İlave tıbbi malzeme göndermeye hazır olduğumuzu belirttik” ifadelerini kullandı.

Indepehdent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU