Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Subaylara, askeri öğrencilere ve polislere seminerler verdik

Erbaş, "Öğretmenler, Diyanet, ilahiyat olarak ulaşabileceğimiz herkesi doğru dini bilgiyle donatmamız lazım” dedi

Fotoğraf: İHA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, din istismarıyla mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına seminerler verdiklerini belirtti.

Erbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen ‘İmam Hatip Okulları Vizyon Semineri’ne katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erbaş, “Periyodik toplantılar yapıyoruz. İmam hatiplerde eğitim daha nitelikli nasıl olmalı, bunun gayreti içerisindeyiz. Altı ayda bir il müftüleri toplantısı yapıyoruz. Bir toplantımıza tüm ilahiyat fakülteleri dekanlarını davet ettik, ilahiyat, Diyanet işbirliği konularını görüştük. İlahiyat fakültelerimizde nasıl daha iyi talebe yetiştirebiliriz, bunun derdindeyiz. Sonraki bir toplantımızda, Din Öğretimi Genel Müdürümüzü ekibiyle birlikte davet ettik. Benzer toplantıları yaptık” diye konuştu.

Başkan Erbaş, 81 ilde din istismarıyla mücadele programları düzenlediklerini belirterek, “81 ili Başkanlıktan 117 kişilik bir ekiple taradık. Kitapçıklar bastırdık, ‘dinin şu şekilde izahı yanlış, doğrusu bu’ diyoruz. Şuana kadar din istismarıyla mücadele kapsamında askeri okullarda subaylara, askeri öğrencilere ve polislere seminer verdik. Öğretmenler, Diyanet, ilahiyat olarak ulaşabileceğimiz herkesi doğru dini bilgiyle donatmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU