Dilipak: Abramović yalakalığı yapan AK Parti yanlısı medya haşrolsun

Akit yazarı: Kim kimin peşinden gidiyorsa, peşine düştüklerinin varacağı yere varacaklardır

Fotoğraflar: AA, YouTube

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, dünyada performans sanatının en önemli isimlerinden olan ve İstnabul’da sergisi açılan Marina Abramović’le ilgili çıkan haberleri hedef aldı.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Akbank Sanat, dünyaca ünlü performans sanatçısı Marina Abramović’in ve kendi kurduğu Marina Abramović Institute’ün (MAI) Türkiye’deki ilk sergisini açmıştı. Sergi 26 Nisan'a kadar sanatseverler ile buluşacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Akit yazarı da bugünkü köşe yazısında Abramović ile ilgili yazdı:

Sırp kökenli  “efsane performans sanatçısı Marina Abramović nihayet İstanbul’da”ymış. “Marina Abramović + MAI, Akış / Flux sergisi”yle 31 Ocak 2020’den itibaren Akbank’ın desteğiyle Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi ve eşlik eden sergiyle Akbank Sanat’ta “sanatseverler”le buluştu. Sermaye, üniversite, sanatçı el ele!?. Abramović’in Pedofilik Pizzagate skandalının “kahramanlarından biri” olduğuna ne demeli!?.

 Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de bu nedenle çok heyecanlıymış. Öyle ki toplantıda, “Gerçekten ortalık yıkılacak” demekten kendini alamamış. Bu işin arkasındaki gerçek yakında ortaya çıkar. Ama şu kadarını söyleyeyim, Türkiye bugün, siyasi, askeri, ekonomik yönden olduğu gibi, dini yönden de saldırı altında. Bunların başında da kültür emperyalizmi geliyor. AK Parti yanlısı yayın yapan medianın  Abramović yalakalığına gelince; ne diyeyim ki, onlar da onlarla haşrolsun, kim kimin peşinden gidiyorsa, peşine düştüklerinin varacağı yere varacaklardır. Kılavuzu karga olanların başka bir varacakları yer olmasa gerek. Selâm ve dua ile.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU