Erdoğan’ın hemşerileri, yol deyip HES inşa eden firmaya ayaklandı, duruma CİMER müdahale etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu’daki yol inşaatının altında HES projesi çıkması üzerine ayaklanan hemşerileri, durumu CİMER’e bildirdi. CİMER’den yapılan açıklamada inşaatın durdurulduğu ve şirkete para cezası verildiği bildirildi

Erdoğan memleketi Rize Güneysu'ya fırsat buldukça gidiyor / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu’da  iki yıl önce bir firma yol inşaatı başlattığını duyurdu.

Yol yapılacağını duyan vatandaşlar durumdan memnundu.

Ancak inşaat ilerledikçe yapılanın yol olmadığı kısa adı HES olarak bilinen Hidroelektrik Santrali inşaa edilmeye çalışıldığı anlaşıldı.

HES inşaatına tepki gösteren vatandaşlar, durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) bildirdi.

CİMER tarafından durum ilgili kurumlara bildirilmesi sonucu inşaatı yürüten firmaya Karayolları’ndan para cezası kesilirken, inşaatı durdurma kararı verildi.

Alınan kararlar yine CİMER tarafından şikayetçi vatandaşlara bildirildi.

güneysu.jpeg
Güneysulu vatandaşlar HES inşaatına tepkili / Fotoğraf: Cumhuriyet

 

"CİMER’den gelen haberle rahatladık”

Projenin yapılmasının planlandığı Salarha Vadisi köylülerinden Kazım Delal'in platform avukatlarından Remzi Kazmaz, şöyle konuştu:

Yol yapıyorum diye bütün köylülerin sempatisini kazanan şirket daha sonra köye HES borularını getirdiği zaman olay anlaşıldı ki yol inşaatı değil HES inşaatı...Halkın tepkisiyle karşılaştılar ve nihayet Rize idare mahkemesine bundan 15 gün evvel atmış olduğumuz yürütmeyi durdurma kararı ile aynı zaman şirketin yasa dışı faaliyetlerini ihbar ettik. Bu ihbar sonucunda bize CİMER'den gelen bir haberle birlikte biraz rahat nefes alabildik.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU