Açlık grevindeki Grup Yorum üyesini ziyaret eden HDP Eş Başkanları: Sağlığı kötüye gidiyor

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, 243 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i evinde ziyaret etti. Temelli, “İnsanların sadece şarkı söylemek için açlık grevine girmesi Türkiye’nin ayıbıdır” dedi

HDP Eş Genel Başkanları Grup Yorum'un üyesini ziyaret etti / Fotoğraf: HDP Basın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri’nden oluşan heyet, 243 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek’i evinde ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında konuşmakta zorlanan Helin Bölek, Pervin Buldan’ın “Bizden bir isteğin var mı” sorusu üzerine, “Biz sadece şarkı söylemek istiyoruz, konser vermek istiyoruz” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnsanların şarkı söylemek için açlık grevine girmesini Türkiye’nin bir ayıbı olarak niteleyen Temelli, “Buradaki direniş Türkiye’nin bir başka fotoğrafını gösteriyor. Açlık grevi eylemi hak mücadelesinin bir parçası. Ama türkü söylemek, şarkı söylemek için de açlık grevi yapmak zorunda kaldığımız bir ülkede yaşıyoruz. Bu eylem bunun bir teşhiri, bir fotoğrafıdır. İnanıyorum ki bir an önce bu yanlıştan dönülür, bu hatadan dönülür ve bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz” şeklinde konuştu.

“Helin’in sağlığı kötüye gidiyor”

Grup Yorum’un sadece şarkı söylemek ve konserlerinin yasaklanmamasını istediğini belirten Buldan ise, açlık grevleri ve ölüm oruçlarını çok yakından bilen bir parti olduklarını aktardı.

Helin’in sağlığının kötüye gittiğini kaydeden Buldan, devamında şunları söyledi:

Sağlığının gittikçe kötüye gittiği, konuşmaktan ve bizimle diyalog kurmakta zorlandığı bir durumla karşı karşıya kaldık. Ailenin talebi var elbetti ki ama önemli olan Grup Yorum'un talebi. Bugün ölüm orucunda olan İbrahim ve Helin’in talebi bizler açısından çok önemli. Onlar sadece şarkı söylemek istiyor. Onlar şarkı söylerken konserlerinin engellenmemesini, konserlerinin basılmamasını istiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU