Milli Görüş Vakfı kuruldu… Karamollaoğlu ve Kutan kurucular arasında

Aralarında Recai Kutan, Oğuzhan Asil Türk ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gibi isimlerin bulunduğu 9 isim Milli Görüş Vakfı’nı kurdu

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, sayıları 5 binin üzerine çıkan vakıflara Milli Görüş Vakfı da eklendi.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan tarafından başlatılan Milli Görüş hareketinin 50'inci yıl dönümü dolayısıyla kurulan vakfın amacının, bütün insanlığa refah ve huzuru sağlamak olduğu ifade edildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Selamet Partisi kurucularından Oğuzhan Asiltürk ve Recai Kutan’ın kurucuları arasında yer aldığı Milli Görüş Vakfı’nın malvarlığı 65 bin TL olarak belirlendi.

Vakfın, Resmi Gazete’de yayımlanan kuruluş ilanında şunlar kaydedildi:

“Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın milletimize miras olarak bıraktığı Milli Görüş; sevgi, şefkat, adalet ve merhameti esas alarak, hak ve adaleti, başta ülkemizde yaşayan insanlar olmak üzere, bütün insanlığa refah ve huzuru sağlamak ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmek.”

Recai Kutan ve Temel Karamollaoğlu’nun da aralarında olduğu vakıf kurucularının tamamı şu isimlerden oluştu:

Oğuzhan Asiltürk, Mehmet Recai Kutan, Temel Karamollaoğlu, İlyas Tongüç, Salih Turhan, Hamdi Sürücü, İbrahim Nedim Titiz, Tacettin Çetinkaya, Atik Ağdağ

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU