CHP'de aday belirlemede son viraj alınıyor, 31 Mart için sekizinci Parti Meclisi toplanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi şu ana kadar 836 belediye başkan adayını açıkladı. Bugünkü PM’de İstanbul’dan beş, İzmir’den iki ilçe adayı ile birlikte üç büyükşehir ve üç ilin aday isimleri de gündemde olacak

CHP’de bugün (02 Şubat 2019) önce Merkez yönetim Kuluru ardından da Parti Meclisi toplantısı var. 31 Mart seçimine yönelik şu ana kadar yeri Parti Meclisi toplantısı yapan parti son PM’de ret alan adaylıkları masaya taşıyacak. 

İstanbul'da beş, İzmir'de iki ilçe adayının yanı sıra Ordu, Şanlıurfa ve Erzurum büyükşehir ile Şırnak, Siirt ve Muş belediye başkanları adayları CHP Parti Meclisi’nin öncelikli konuları arasında yer alıyor. 

CHP şu ana kadar 17'si büyükşehir, 36'sı il, 783'ü de ilçe ve belde olmak üzere 836 belediye başkan adayını açıkladı. 
 
Parti Meclisinin 27 Ocak'ta yapılan ve 18 saat süren MYK ve PM’sinde, İstanbul ve İzmir ilçeleri üzerinde tartışmalar yaşandı. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Üç kez ara verilen toplantıda, İstanbul ve İzmir’in bazı ilçeleri bugünkü toplantıya bırakıldı.  

CHP'de adayları halen belirlenemeyen İstanbul'da beş, İzmir'de iki ilçe var. Merkez Yönetim Kurulu’nda isimleri gündeme gelen ancak tepkiler nedeniyle bin önceki PM’de geri çekilen Şişli ile Silivri belediye başkan adayları yeniden ele alınacak. İstanbul’un tartışmalı Beyoğlu, Küçükçekmece ve Maltepe adaylarının da belirlenmesi bekleniyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugünkü toplantıda Kadıköy adayının da yeniden değerlendirilebileceği konuşuluyor. Geçtiğimiz tartışmalı PM'de 29 ret oyuna karşı 30 üyenin oyuyla Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy adayı olarak kabul edilmiş ancak salt çoğunluk tartışması yaşanmıştı. 

CHP'nin İYİ Parti ile iş birliği kapsamında Ordu, Şanlıurfa ve Erzurum büyükşehir ile Şırnak, Siirt ve Muş belediye başkan adayları açıklanmamıştı. Bu iller için aday isimlerinin de bugün kesinleşmesi bekleniyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU