CHP Beyoğlu için adı geçen Alper Taş konuştu: Kemal Bey'den teklif geldi ama...

Alper Taş, CHP'den aday olma meselesine kişisel bir perspektiften bakmadığını anlattı. Ona göre önemli olan sosyalistlerle sosyal demokratların güç birliği yapıp yapmayacağı...

CHP'nin İstanbul'da Beyoğlu Belediye Başkan adayı ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş mı olacak?

Dün Fox TV yayınına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Olabilir. Alper Bey son derece saygın bir isim. Beyoğlu'na yakışan bir isim. Genç, dinamik bir arkadaş dolayısıyla bakacağız" diye yanıt vermişti.

Alper Taş, CHP ile görüşmeleri, son durumu ODA TV'ye anlattı.

 ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş, CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkanlığı ile ilgili Odatv'ye konuştu.

"Teklif geldi"
Alper Taş, Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı için teklifin Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini söyledi:

“Kemal Bey’in kendisiyle görüşmedik ama Kemal Bey adına Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na ilişkin teklif geldi. Biz de durumu arkadaşlarımızla, çevremizle değerlendireceğimizi kendilerine ilettik. Kemal Bey de bugün düşüncesini televizyonda beyan etti” 

"Bu bir ideoloji meselesi"

 Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) yetkili kurullarında konu ele alındı. Teklife partide nasıl bakıldı, konu hangi perspektiften ele alındı? Alper Taş onu da anlattı:

 

“Partimiz sosyalizmi amaçlayan bir parti. Ben de bir sosyalistim. Bizim açımızdan mesele aynı zamanda bir fikir, ideoloji meselesi. Sağ olsun Kemal Bey, ‘genç, dinamik, çalışkan’ diye iltifat etti, teşekkür ederim ama konu Alper Taş’ın Cumhuriyet Halk Partisi adaylığı meselesi değil. Sosyalistlerin, sosyal demokratlarla Beyoğlu özelinde somut bir işbirliği ittifakı, mücadele birliği olacak mı olmayacak mı? Partinin ele aldığı nokta burasıdır. Doğru olan nokta da burasıdır.” 

Teklif ÖDP'de değerlendirilmiş ve CHP'ye sonuç iletilmiş. Alper Taş'ın verdiği bilgiye göre CHP de yanıta olumlu tepki vermiş. İstişare süreci devam ediyormuş. 

"Beyoğlu olması önemli"

“Bize Şişli’yi Beşiktaş’ı, her hangi bir ilçeyi önerselerdi, asla üzerinde düşünmezdik. Çünkü bizim meselemiz bir yerden Belediye Başkan adaylığı olsun değil. Bizim meselemiz; topluma, halka, Türkiye’ye seslenebilmek. Başka bir kent anlayışını ifade edebilmek, kendi dünyamızı, değerlerimizi topluma taşıyabilmek. Beyoğlu, İstanbul’un kalbi niteliğindeki yer olması açısından ve Türkiye toplumunun farklı renklerine seslenebilmek açısından laboratuvar bir yer. Beyoğlu, kendimizin de içinde olduğu toplumsal mücadeleler açısından da çok önemli bir merkez. AKP, Beyoğlu’nu, Taksim’i, ilerici, demokratik kesimlerin, toplumsal mücadelelerinin merkezi olmaktan baskı politikaları ile çıkardı. Beyoğlu demek; Taksim demek, 1 Mayıs demek, Gezi fikri demek, her düzeyde toplumsal mücadele demek, kültür demek, sanat demek, bir arada yaşam demek, emek demek, ekoloji demek, laiklik demek ve rantsal dönüşüm de demek. Bütün bunlar konusunda halkla iç içe farklı bir yerel yönetim anlayışını ortaya koyma ve örnekler yaratma konusunda oldukça önemli bir ilçe olduğu için, bunun üzerinde düşündük tartıştık. Yoksa başka herhangi bir ilçeye dönük belediye başkanı olalım gibi bir denkler içinde olmadık.”

"Sosyalistlerle sosyal demokratların yerelde ittifakı"

CHP ile Beyoğlu yerelinde ittifak yapıldığını söyleyen Alper Taş, başka bölgelerde de işbirliğinin detaylarını verdi.

 “Bizim CHP ile bu düzeyde ilişki kurduğumuz bir yer Beyoğlu ise bir yer de Ordu’nun Çamaş ilçesi… İki yerde bu manada ittifak kurduk. Çamaş’ta da bizim ilçe başkanımız CHP’den seçime giriyor.”

DAHA FAZLA HABER OKU