Trump’ın Twitter’daki son favorisi bir seks terapisti oldu

Bu kişi, düzenli olarak birbirlerinin paylaşımlarını retweet eden Trump yanlısı muhafazakar halkanın içinde yer alıyor

Trump, Twitter'daki destek içerikli birçok iletiyi kendi hesabında da paylaşıyor (AFP)

Twitter’da yaptığı paylaşımlar kadar retweet ettiği mesajlarla da gündeme gelen ABD Başkanı Donald Trump’ın son günlerde favori hesapları arasında biri dikkati çekiyor.

Trump'ın ocak ayından bu yana, Kaliforniya eyaletinde seks terapisti olarak çalışan ve profesyonel amaçlı kullandığı Twitter hesabından Trump yanlısı paylaşımlar yapan Dawn Michael’ın tweet’lerinden üçünü retweet ettiği görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şimdiye dek ırkçı ve antisemitik sayılan paylaşımları retweet ettiği gerekçesiyle büyük çapta eleştirilere maruz kalan ancak kendisine yöneltilen tepkilerdeki gibi bir niyet taşımadığını savunan Trump’ın az tanınan kullanıcı yorumlarına cevabıysa diğerleri kadar konuşulmadı.

Terapist Michael pazartesi günü yazdığı tweet’te “Halk Başkan Trump’tan memnun ve onun nasıl da kötü bir muameleye maruz kaldığını görüyor” ifadelerini kullandı. Trump da bu paylaşımı 72,5 milyon takipçisi olan Twitter hesabında retweet etti. Salı günü öğleden sonraysa bu retweet neredeyse 6 bin kez tekrar paylaşıldı.

Washington Post’un haberine göre Michael’ın paylaşımlarında Trump’a neyin cazip geldiği tam olarak bilinmese de seks terapistinin Twitter’da düzenli olarak birbirlerinin paylaşımlarını retweet eden Trump yanlısı muhafazakar halkanın içinde yer aldığı anlaşılıyor.

 

 

Michael’ın Twitter biosunda kendi YouTube kanalında yer alan ve 18 yaş üstüne hitap edebilecek “Çiftlerin Tensel Dokunuşu” başlıklı bir videonun linki bulunuyor.

Terapist “thehappyspouse.com” adlı web sitesindeyse kendisini “ulusal çapta kabul görmüş ilişki uzmanı ve sertifikalı klinik seksolog” diye tanımlıyor.

Michael sitesinde potansiyel müşterilerine hitaben, “Benim görevim mahrem hayatınıza dair sorunları çözmenizde size yardım etmektir. 20 yıllık danışmanlık deneyimimle, binlerce kişinin yaşam kalitelerini ve evliliklerini iyileştirmesine yardımcı oldum” ifadelerini kullanıyor.

Ne Dawn Michael ne de Trump’ın son zamanlarda retweet ettiği az tanınan diğer kişiler, ABD Başkanı’nın takip ettiği 47 kullanıcı arasında yer alıyor. Ancak bu kullanıcıların ortak noktasını, Trump’a verdikleri destek ya da Trump “düşmanlarına” yönelik eleştirileri oluşturuyor.

 

Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU