Hürriyet yazarı Çekirge: Nihat Özdemir'in sıkıntısı Ali Koç'un futbolu siyasete karıştırması

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, TFF Başkanı Özdemir'in Fenerbahçe Başkanı Koç'un futbolu siyasete karıştırmasından şikayetçi olduğunu öne sürdü

Nihat Özdemir - Ali Koç / Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, uzun yıllar tanıdığını söylediği Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in bir konu nedeniyle çok rahatsız olduğunu iddia etti. 

"Hatta ‘rahatsız’ sözü bile tam anlamıyla karşılamıyor. 'Kızgın, öfkeli ve kırgın' Çünkü futbol camiasını ciddi şekilde yaralayan bir durumla karşıya" diyen Çekirge, TFF Başkanı Özdemir'in rahatsızlık duyduğu konuyu anlattığı yazısı şöyle:

Peki nedir bu durum? Önceki gün kendisine çok yakın bir isimle sohbet ederken öğreniyorum.. Özdemir’in sıkıntısının adı şu:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un futbolu siyasete karıştırması... Taraftarı belirli isimlere karşı yönlendirmesi...

Özdemir bu olayın devam etmesi halinde futbol camiasının giderek politize olmasından korkuyor. Önceki gün çok yakınındaki birkaç isme bu durumu şöyle özetlediğini öğreniyorum:

Bakın bu gidiş hiç iyi değil. Statlarda taraftarı politik tezahürata hazırlayacak konuşmalar yapılıyor. İşte cumartesi günü Fenerbahçe Divan Kurulu’nda yaşanan olay... Saat 11.00 de toplanan divan kurulunda başkan Ali Koç tam 1.5 saat konuşuyor. İşte meselenin ince noktası da bu konuşmadır.

Özdemir'in dost ortamında dile getirdiği bu sözlere bir kişinin "Nedir o ince nokta" diye sorduğunu aktaran Çekirge, yazısında şu ifadelere yer verdi:

Nihat Özdemir anlatmaya devam ediyor ve diyalog şöyle sürüyor:

Arkadaş, başkan Ali Koç 1.5 saatlik konuşmasının neredeyse 1 saatini kimlere ayırıyor biliyor musunuz? TFF Başkanı olarak ben Nihat Özdemir’e... Sonra Trabzonspor’a... Sonra... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a... Sonra Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a... Bir divan konuşması böyle olunca sonuç da böyle oluyor işte... Taraftar resmen maç öncesi kuruluyor.

Nihat Özdemir, yakın dostlarına o ince noktayı şöyle anlatıyor: 

Yani bu divan konuşmasında başkan Ali Koç sinyali veriyor zaten. Alanya maçı öncesindeki divan konuşmasında 1 saate yakın bu isimleri konuşunca... İsim isim suçlarcasına verince... Taraftar zaten bilenmiş oluyor. Maça dolmuş olarak geliyor. Daha açığını söyleyeyim; taraftar divan kurulundaki konuşmayla hazırlandığı ve dolduğu için, Alanyaspor maçında penaltı kararı olsa da olmasa da hatta Fenerbahçe maçı kazansa da o taraftar bu yönlendirmeyle yine böyle bağıracaktı. İşte kötü ve tehlikeli olan budur. Türk futbolu adına beni rahatsız eden, üzen, sıkan şey budur..

"Evet, Nihat Özdemir’in yakın çevresinden öğrendiklerim böyle" diyen Çekirge, yazısını şöyle sonlandırdı: 

Tanıdığım Özdemir, kavgayı, çekişmeyi, sinir savaşını değil, barışı, müzakereyi çözümü seçmiş bir insandır. Ama eğer haksızlığı görürse ve uyarılarına rağmen yanlış devam ederse, sonuna kadar üzerine gitmekten de çekinmez. Benim de son günlerde aldığım izlenim şu: 

Nihat Özdemir futbolun bu derece politize edilmeye çalışılmasından dolayı son derece rahatsız. Hatta böyle giderse... yakında kendi ağzından çok daha keskin bir çıkış duyarsanız hiç şaşırmayın.

 

Independent Türkçe, Hürriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU