Robert Pattinson, Batman kostümüyle ilk kez göründü: Yarasa sembolündeki gizli detay

The Batman’in 25 Haziran 2021’de gösterime girmesi planlanıyor

Batman hayranları Robert Pattinson’ı yeni kostüm içinde nihayet gördü.

The Batman’le ilgili tüm yapım detayları şimdiye dek hep gizli tutulmuştu. Ancak yönetmen Matt Reeves, Robert Pattinson’ı süper kahraman kostümü içinde gösteren test görüntülerini yayımlayarak hayranları şaşırttı.

We Got This Covered'da yer alan habere göre süper kahramanın yeni kostümünü inceleyen hayranlardan bazları, kostümün üzerindeki ilgi çekici göğüs ambleminin kökeni hakkında teoriler üretmeye başladı.

 

the batman costume.jpg
Kostümün göğüs amblemi, Bruce Wayne'in geçmişiyle bağlantılı olabilir (Vimeo)

 

Meşhur zırhlı kostümün bu yeni versiyonu öncekilerden farklı bir görüntü sergilemesi açısından olumlu eleştiriler aldı. Hayranların en çok dikkatini çeken detaysa kostümün göğüs bölgesindeki yarasa sembolü oldu.

Batman kostümlerindeki logo genellikle yalnızca görsel amaçla düzenleniyor. Ancak bu yeni versiyonun gizli bir anlamı varmış gibi görünüyor.

Logo bir çeşit silah, Batman’in halatlı kancası ya da yarasa şeklindeki fırlatma silahı Batarang’tan oluşuyor olabilir.

Ancak gazeteci Markeia McCarty, Twitter’daki paylaşımında Batman’ın göğsündeki sembolle ilgili ilginç bir teori ortaya attı.      

McCarty’nin teorisine göre amblemin Bruce Wayne’in trajik geçmişiyle bir bağlantısı olabilir. Buna göre sembol, Joe Chill’in Bruce Wayne’in ebeveynlerini öldürmek için kullandığı silahla büyük benzerlik taşıyor.

Bruce Wayne’in bu olayın ardından Batman olmaya yöneldiği biliniyor ve acısının kaynağını göğsüne yakın bir yerde tutmak muhteşem bir fikir olabilir.

Eğer böyleyse kostüm, Pattinson’ın canlandıracağı Batman’in seleflerinden farklı olmasına yardımcı olacakmış gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böyle değilse de, bu kısa test görüntüsünün yarattığı heyecana bakılırsa The Batman hayranların kaçırmak istemeyeceği türden bir süper kahraman filmi olmak üzere.

Robert Pattinson daha önce yaptığı bir açıklamada Batman rolüne yaklaşımında her şeye en baştan başlamak istediğini söylemiş, “Daha önceki bir filmin malzemesini bir yenisine taşımanın her zaman kötü sonuçları olduğunu düşünüyorum” demişti.

Pattinson bir açıklamasında da, “büyülü güçleri” olmayan Batman’in “bir süper kahraman olmadığını” vurgulamış, gelen tepkilerin ardından geri adım atmıştı. Pattinson, “İnsanlar epey sinirlendi. Tuhaf şey. Tartışmayı hala anlayamıyorum. Tamam, adam süper kahraman, özür dilerim!” demişti.  

The Batman’in 25 Haziran 2021’de gösterime girmesi bekleniyor.

Independent Türkçe, We Got This Covered

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU