Fenerbahçe medyada Galatasaray'ı geride bıraktı

TSYD'nin hazırladığı medya raporuna göre Fenerbahçe, 2019'u zirvede kapatan Galatasaray'ı geçerek 83 bin 993 haberle zirvede yer aldı. En çok konuşulan futbolcu ise Galatasaray'a transfer olacağı iddia edilen ancak transferi gerçekleşmeyen Arda Turan oldu

83 bin 993 habere konu olan Fenerbahçe, ocak ayını zirvede tamamladı / Fotoğraf: AA

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Medya Takip Merkezi'nin (MTM) hazırladığı ocak ayı medya raporuna göre futbol gündeminde en çok Fenerbahçe Kulübü ile başkanı Ali Koç, Medipol Başakşehir'le sözleşmesini fesheden Arda Turan, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve hakem Cüneyt Çakır yer aldı. 

4 Ocak’ta başlayan ara transfer dönemi 31 Ocak Cuma günü sona erdi. 28 gün süren ara transfer döneminde kadrolarını yenileyen futbol kulüplerinde yaşanan gelişmeler spor medyasını da hareketlendirdi. 

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu ara transfer döneminde başta dört büyükler olmak üzere takımlarda birçok oyuncuyla sözleşme imzalandı.

Transferin son gününde kadrosuna 15 oyuncu birden katan MKE Ankaragücü, en çok transfer gerçekleştiren takım olurken, Trabzonspor 5, Sivasspor ve Galatasaray 4, Fenerbahçe ise 2 futbolcuyu renklerine kattı. 

Fenerbahçe medyada liderlğe yükseldi

2019’u en çok konuşulan takım olarak noktalayan Galatasaray’ı 2020’nin ilk ayında geride bırakan Fenerbahçe, 83 bin 993 haber ile birinci sırada yer aldı. 

Ocak ayında bütün mesaisini ara transfere harcayan Fenerbahçe, öncelikle stoper ve sol bek transferi için kolları sıvadı.

Bu doğrultuda Simon Falette’yi transfer eden Fenerbahçe, TFF'nin belirlediği takım harcama limitlerine takıldı. Uzun süre Faletti’nin lisansını çıkaramayan sarı lacivertliler, sol bek transferini ise gerçekleştiremedi. 

En çok konuşulan takımlar listesinde toplamda 93 bin 993 habere konu olan Fenerbahçe’yi 77 bin 954 haberle ezeli rakipleri Galatasaray, 75 bin 365 haberle Beşiktaş ve 63 bin 609 haberle Trabzonspor izledi.

 

 

Arda Turan zirvede yer aldı

Gösterdiği performansla bir döneme damga vuran, bu başarısıyla Barcelona’ya kadar yükselen Arda Turan, yurt dışı serüveninin ardından Türkiye’ye dönerek Medipol Başakşehir’e transfer olmuştu. 

2019-2020 sezonu ara transfer döneminde kulübüyle olan sözleşmesini fesheden Turan için Galatasaray'a transfer olacağı haberleri medyada çokça dile getirildi. 

Fatih Terim ile arasındaki buzları eriten Arda Turan transferini Galatasaray Yönetimi'nin veto ettiği öne sürüldü. 

Bu gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan tecrübeli futbolcu, “Aslolan Arda Turan değil, Galatasaray’dır. Başkan ve yönetim kurulunun kararını saygıyla karşılıyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Adı birçok takımda anılmayan devam eden Arda Turan, Ocak ayı içerisinde 13 bin 534 habere konu olarak en çok konuşulan futbolcular listesinde zirvede yer aldı. Arda Turan’ı Galatasaray’ın yeni transferleri Onyekuru (10 bin 620 haber), Jesse Sekidika (9 bin 258) ve Marcelo Saracchi (8 bin 810) izledi. 

 

 

Fatih Terim'den yönetime mesaj

Aylardır medyanın en çok konuştuğu teknik direktör olma unvanını sürdüren Fatih Terim, geçtiğimiz ocak ayında Ziraat Türkiye Kupası maçları, ara transfer dönemi ve özellikle yönetimle arasında yaşanan Arda Turan olayıyla yine basında en fazla habere konu olan antrenör olmayı başardı. 

Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Çaykur Rizespor maçından sonra deneyimli çalıştırıcının Arda Turan transferini kastederek, “Fikir ayrılığı yaşadık” sözleri çok konuşulurken, Mustafa Cengiz ise “Ayrı fikirdeysek ayrı yollarda olmamız lazım” sözlerini kullanmıştı. 

21 bin 126 haberde yer alan Fatih Terim, ocak ayının en çok konuşulan antrenörleri arasında birincilik basamağındaki yerini devam ettirdi. 

Terim’i ikinci sırada Beşiktaş’ın eski antrenörü Abdullah Avcı (17 bin 741 haber), üçüncü sırada ise yeni antrenörü Sergen Yalçın (12 bin 996 haber) takip etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 9 bin 996 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.

 

 

Ali Koç’tan Eleştiriler

Futbolda Şike Kumpası Davası'nın 14. duruşmasına sarı-lacivertli yöneticilerle katılan ve daha sonra bir dinlenme tesisinde kendilerini bekleyen taraftarların yanına giderek basın mensuplarına açıklamada bulunan Ali Koç, "Kumpas Davası'nın 14. celsesi büyük ihtimal yarın veya öbür gün sonlanacak. Bu davanın Fenerbahçe için ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz" açıklamasında bulunmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ali Koç, TRT Spor’da katıldığı canlı yayında da açıklamalarda bulunarak, “Türk futbolu her anlamda çökmüş durumda; federasyon, yönetim, kulüp yönetimi, Avrupa’nın en yaşlı ligi, spor medyası çökmüş durumda. Bütün değer zincirlerinin baştan aşağıya yenilenmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Başkanı, yaptığı açıklamalarla gündem olduğu ocak ayında 11 bin 790 habere konu olarak en çok konuşulan isim oldu. Listede 8 bin 919 habere konu olan Mustafa Cengiz ikinci, 8 bin 197 habere konu olan Ahmet Nur Çebi ise üçüncü sırada yer aldı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 7 bin 990 haberle dördüncü olurken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir 5 bin 20 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.

 

 

Cüneyt Çakır, FIFA'nın Dünya Kupası hakem listesinde yer almadı

Bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nde önemli maçlar yönetmiş ve Türkiye’nin en önemli hakemi olarak gösterilen Cüneyt Çakır, FIFA’nın 2022 Dünya Kupası için çağrı yaptığı hakem listesinde yer almadı. 

Gerek düdük çaldığı maçlarda, gerekse de VAR hakemliği görevinde sürekli tartışılan ve verdiği kararlarla tepki çeken Çakır’ın liste dışı kalmasının yaş haddinden değil, performansından kaynaklandığı iddia edildi. 

Medyada 2 bin 472 kez gündeme gelen Cüneyt Çakır, en çok konuşulan Süper Lig hakemleri sıralamasında birinci olurken, onu Ali Palabıyık (2 bin 457 haber) ile Hüseyin Göçek (2 bin 403 haber) takip etti.

 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU