Pakistan Parlamentosu'nda konuşan Erdoğan: Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir fark yok

Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Hindistan ile yaşanan Cammu Keşmir gerilimine değindi. Erdoğan, "Pakistan'ı desteklemeyi sürdüreceğiz" mesajını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'da konuştu / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Cammu Keşmir meselesinde Pakistan'ın yanında olduğunu ifade etti.

Parlamentodaki Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda konuşan Erdoğan, "Pakistan halkının Kurtuluş Savaşımız sırasında ekmeğinden artırarak gönderdiği yardımları unutmadık. İşte şimdi de bizim için Keşmir odur. Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir fark yok" diye konuştu. Mali Eylem Görev Gücü toplantılarında "siyasi baskı altına alınmak istenen" Pakistan'a destek verileceğini dile getirdi.

1915'te Türk askerlerinin Çanakkale Boğazı'nı savunduğu sırada Pakistan'da yapılan destek mitingini unutmadıklarını belirten Erdoğan, "Pakistan'ın acısını acımız, sevincini sevincimiz olarak görüyoruz. Sizi sevmeyeceğiz de kimi seveceğiz?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

"Pakistan makamları FETÖ’ye ait okulları MAARİF Vakfı’na devrederek gerçek anlamda dostumuz olduğunu gösterdi. Barış Planı Harekâtı’na Pakistan devleti ve halkından çok büyük destek geldi. Lafa gelince demokrasiyi kimseye bırakmayanlar teröristleri kurtarmak için seferber olurken Pakistan haklı mücadelesinde dimdik Türkiye’nin yanında yer aldı"

parlamento masaya vurma AA pakistan
Pakistanlı vekiller, Erdoğan'ın konuşmasını geleneklere göre masaya vurarak 'alkışladı' / Fotoğraf: AA

 

Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda çok önemli yol haritası çizileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pakistan'daki 210 milyon ve Türkiye'deki 85 milyon insanımızla beraber olacağız" dedi.

"Barış planı değil işgal projesi"

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Yüzyılın Anlaşması" olarak anılan barış planına değinen Erdoğan, "Atılan adım bir barış planı değil işgal projesidir. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diyerek işgalci İsrail'e izin vermeyeceğimizi söyledik" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU