Altaylı'dan İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a eleştiri: Aman nazar değmesin, logoya boncuk koymakta fayda var

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan "İstanbul güvenliğinde büyük başarı sağlandığını" söylemişti

Fotoğraflar: AA

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, İstanbul’un güvenli bir şehir olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a tepki gösterdi.

Altaylı, bugünkü köşe yazısında İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ı şu ifadelerle eleştirdi:

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan İstanbul’un dünyanın en güvenli metropolü olduğunu söyledi dün ve sayılar verdi. <Gerçekten inanılmaz ama durum bu.

Bunca göçe, bunca sosyal soruna, bunca ekonomik sıkıntıya, bunca eğitimsizliğe ve kültürsüzlüğe rağmen İstanbul kendi boyutundaki kentleri bırakın, dörtte biri nüfusundaki kentlerden bile çok daha güvenli.

Suç oranları çok daha düşük. Sokakta yürürken gördüğünüz tiplere rağmen böyle olması gerçekten mucizevi bir durum.

Üstelik de FETÖ’nün emniyete vurduğu darbeye rağmen elde edilmiş bir başarı bu.

Bu yüzden de polisimizi kutlamamız ve teşekkür etmemiz lazım. Polisimizin logosunun üzerine bir de nazar boncuğu koymakta fayda var sanki.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çalışkan ne demişti?

Çalışkan, dün yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti:

İstanbul'un güvenliği demek Türkiye'nin güvenliği demektir. İstanbul polisinin görevi huzurun ve güvenliğin teminatı olmak ve bu şehri güvenli şehir haline getirmektir. İstanbul'u dünyanın en güvenli şehri yapma hedefimize çok yakınız. Şimdiye kadar sarf ettiğimiz emekler ve ortaya koyduğumuz projelerle özellikle son 3 yılın istatistiklerine bakıldığında büyük bir başarının olduğu ortaya konulmuştur.

2017 yılından bu güne evden hırsızlık olaylarında yüzde 48'lik bir azalma, iş yerinden hırsızlık olaylarında yüzde 43.4'lük bir azalma, oto hırsızlığında yüzde 53.9'luk bir azalma ve otodan hırsızlık olaylarında yüzde 52'lik bir azalma meydana gelmiştir. 2018 yılında 0.9 olan günlük cinayet sayısı 2019 yılında 0.7'ye düşmüştür. Başarımız sadece İstanbul ile sınırlı kalmamış bugün İstanbul dünyada güvenli olduğu iddia edilen birçok marka şehirden daha güvenli hale gelmiştir.

 

Independent Türkçe, haberturk.com,

DAHA FAZLA HABER OKU