Ahmet Hakan: Burhan Kuzu, bu iş sonuçlanıncaya kadar resmi görevlerinden istifa etmeli

Hürriyet yazarı: Bir hukuk profesörü olarak Burhan Kuzu’nun bu tavsiyemin ne anlama geldiğini ve önemini çok iyi anlayacağını düşünüyorum

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin tahliyesinde hâkim ve savcıları arayarak rol oynadığı ifade edilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Burhan Kuzu’nun resmi görevlerinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Zindaşti’nin tahliyesinin ardından Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun başlattığı soruşturma kapsamında ifadeleri alınan yargı mensuplarının “Kuzu defalarca aradı” ifadelerini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Durumun ciddi, suçlamanın “yenilir yutulur cinsten olmadığını” ifade eden Hakan, şunları yazdı:

Hatta işittiğimize göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Burhan Kuzu hakkında “nüfuzunu kullanarak Zindaşti lehine yargıya baskı yaptığı” iddiasıyla bir soruşturma başlatmış.

Tabii ki sonuçta bu bir iddiadır. Tabii ki Burhan Kuzu’yu peşinen suçlu ilan etmek doğru değildir. Tabii ki yargılamanın neticesini beklemek gerekir. Tabii ki Burhan Kuzu’nun kendisini savunma hakkı vardır.

Burhan Kuzu’yla ilgili hiçbir önyargım yok.

Hatta kendisini zaman zaman sempatik bulduğum da oldu.

Bu işten aklanarak çıkması ise kalpten temennim.

Ancak bütün bunlar, Burhan Kuzu’ya “Bu iş sonuçlanıncaya kadar tüm resmi görevlerinden istifa etmesinin gerekli olduğunu” tavsiye etmeme engel olamaz.

Bir hukuk profesörü olarak Burhan Kuzu’nun bu tavsiyemin ne anlama geldiğini ve önemini çok iyi anlayacağını düşünüyorum.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU