Selvi: Darbe tartışmaları yaşanmaya başladı, utanç duyuyorum

Hürriyet yazarı: FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili tartışma, yeni bir siyasi iklimin oluşmasına neden oldu. Rejim tartışması yeniden gündeme geldi

Fotoğraf: YouTube / CNN Türk

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ABD’li araştırma şirketi Rand’in Türkiye’de darbe olabileceğine dair rapor hazırlandığını, bunun konuşulmaya başlanmasının tehlikeli olduğunu söyledi.

Selvi, askerin “FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması” üzerinden yeniden güçlenmeye yönelik bir kanaatin AK Parti üzerinde hakim olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Selvi, şunları yazdı:

AK Parti, İlker Başbuğ ve Kılıçdaroğlu’nun aynı merkez tarafından harekete geçirildiğine inanıyorlar. Askeri vesayet yeniden güçlenmek için hamle yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne pahasına olursa olursun mücadele etmekte kararlı olduğu anlaşılıyor. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnen, 27 Nisan e-muhtırasını geriye çeviren ve darbelerin yargılanmasını sağlayan lider.

FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili tartışma, yeni bir siyasi iklimin oluşmasına neden oldu. Rejim tartışması yeniden gündeme geldi. Askeri vesayetle mücadele yeniden gündem maddesi oldu. Hem bu iklim hem de Pentagon bağlantılı ABD düşünce kuruluşu RAND Corporation’ın Türkiye raporunda yer alan “TSK’nın orta seviyedeki askerlerinin mevcut komutadan rahatsız oldukları, bu rahatsızlığın bir darbe girişimine dahi yol açabileceği, Erdoğan’ın da bu tehlikeyi ciddiye aldığı” yönündeki ifadeler nedeniyle darbe tartışmaları yaşanmaya başladı. Darbenin konuşulmasını dahi tehlikeli buluyor ve bundan utanç duyuyorum.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan ve Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da bugünkü köşelerinde “darbe” konusunu yazmıştı.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU