Yeni Şafak yazarı: Yeni bir darbenin ayak sesleri her yerden işitiliyor, hükümet hazırlıklı olsun

Yusuf Kaplan: Halkımızı dikkatli ve müteyakkız olmaya, basireti elden bırakmamaya davet ediyorum

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, ABD’li Rand Şirketi’nin Türkiye hakkında hazırladığı raporu eleştirdiği yazısında "Yeni bir darbenin ayak sesleri her yerden işitiliyor” dedi.

Kaplan, “Geliyorum diyen tehlike: Darbe!” başlıklı yazısında geçmişte Hürriyet, Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinin “darbeleri hazırlayan, darbeleri alkışlayan” manşetler attığını öne sürdü ve şunları yazdı:

Şimdi bu darbeci medyanın beli biraz kırıldı gibi ama sosyal medyada “bindirilmiş kıtalar” gibi provokasyon üstüne provokasyon yapan şer-şirret türediler türedi!

Türkiye’de laik-dindar gerilimi oluşturarak darbelere zemin hazırlayacak türden sosyal medya provokasyonlarının takibe alınması, sosyal barışı tehdit edecek, dinamitleyecek provokatif girişimlerin derhal durdurulması için gerekli ve hızlı adımların atılması gerekiyor.

Bu kez ülkeyi sosyal medyada üretilen yalan ve sahte görüntülerle, yalan haberlerle kaosa sürüklemeye çalışacaklar!

Kamusal mekanları, kitlesel mekânları, stadyumları, sokakları ısındırmaya, insanları sokağa dökmeye çalışacaklar “sosyal medyanın bindirilmiş kıtaları”!

Daha fazla uzatmak istemiyorum yazıyı...

Felâket tellallığı yapmıyorum. Sorumluluğumu, uyarı yükümlülüğümü yerine getiriyorum.

Yeni bir darbenin ayak sesleri her yerden işitiliyor!

Hükümeti her bakımdan hazırlıklı olmaya, halkımızı ise dikkatli ve müteyakkız olmaya, basireti elden bırakmamaya davet ediyorum.

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU