Meclis'te ‘FETÖ'nün siyasi ayağı’ gerginliği; AK Parti ve CHP'liler arasında sert tartışmalar yaşandı

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifinin görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP milletvekilleri arasındaki FETÖ tartışması gerginliğe yol açtı

Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulu’nda, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında gerginlik çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, dün AK Parti Grup Toplantısı'nda işsiz olduğunu belirten bir vatandaşın "apar topar" salondan çıkarıldığını dile getirerek, "Açım diyen insanlarla ilgili kriminolojik tarifler yapıyorsunuz" dedi.

Aydoğan, bu tutumun insani olmadığını ifade etti.  

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 11 Şubat 2014'te gerçekleştirilen CHP TBMM Grup Toplantısı'nda, bir CHP'linin parti politikalarını ve parti kültürünü benimsemediğini söylediğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "Atın bunu dışarı" dediğini belirtti. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Özkan'a, "Sizin grup toplantınızda adam soruyor, 'Açım aç.' diyor. Siz paldır küldür alıyorsunuz. Arkadaşım sordu. Cevap vereceksen şunu söyle; o adam şimdi nerede?" diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, bir taraftan derin yapılarla mücadele ederken diğer taraftan da paralel yapılarla mücadele ettiklerini vurguladı.

Hiçbir zaman mandacılığı, vesayeti, derin ve paralel yapıları kabul etmediklerini söyleyen Özkan, şöyle konuştu:

Biz 'Ne istediler de vermedik.' dedik, değil mi? Ne istemişlerdi bizden? 'Okul açacağız.' 'Eğitim kurumu açın ama siz devleti istiyorsanız devleti vermeyiz.' dedik. Devleti verenler, şefaate nail olanlardı. Kim şefaate nail oldu? Hamdolsun, o FETÖ elebaşının bedduasına muhatap olduk. Aranızda Ergenekon, Balyoz mağduru milletvekilleri de var. O milletvekillerinin mağduriyeti, Yargıtayın bozma kararıyla sübut bulmasına rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, FETÖ kalemşörleriyle birlikte keyifle Zaman gazetesi okuyup desteklerini sunarken, yine Kılıçdaroğlu Samanyolu televizyonuyla ilgili RTÜK'ün aldığı kararı protesto etmek ve desteğini sunmak için gitmişken Sayın Tanal arkadan sufle verdi. Yıl 2014. Tanal, 'Benim milletvekili maaşımı Bank Asya'da açtığım hesaba yatırın.' dedi. Bugün aranızdaki milletvekillerinin mağduriyetinin kaynağı FETÖ olarak sübut bulduktan sonra yaptı. Mahmut Tanal suçunu çok iyi biliyor.

Bunun üzerine Özkan ile CHP Parti milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı.

Sataşmadan söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, "Sayın Özkan, ben Ergenekon, Balyoz'la ilgili mücadele verirken, ayağım kırılırken sen o davaya müdahillik talebinde bulunmuştun. Utanmıyor musun? FETÖ'nün etrafında neden tesbih gibi poz çektiniz. ABD'ye giden kadınlar, FETÖ'nün karşısında örtündü. Şu anda bu milletvekilleriniz bu türbanı takmıyorlar. FETÖ'cü aranıyorsa bunun kökü, tohumu, her şeyi AK Parti'dedir." demesi tartışmayı alevlendirdi.  

Tanal, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in, süresinin bittiği uyarısına rağmen konuşmasına bir süre daha devam etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "Hukukçular Derneği Başkanı olarak Balyoz davasına müdahillik talebinde bulundum. Yanlış mı yaptım?" diye sordu.

Özkan, "Sayın Tanal, bu kürsüye çıktı; 'Bank Asya'ya desteğe gitmedim.' demedi. 'Paramı buraya yatırmayın.' demedi. 'Zaman gazetesi, Samanyolu için destek vermedim.' demedi. Yani ihanet ayın 14'ü gibi ortaya çıkmışken desteklerini sundu." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Bilgiç, tartışmanın sürmesi üzerine birleşime ara verdi.

Özkan ile Tanal, verilen arada birbirlerinin üzerine yürüdü. Daha sonra AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında itişmeler yaşandı. 

Gerginliği araya giren milletvekilleri yatıştırdı. CHP milletvekilleri daha sonra Tanal'ı, Genel Kurul Salonu'ndan çıkardı.

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamaları ile yeniden başlayan "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "siyasi ayak" olarak nitelendirmesiyle sürüyor.

AK Parti'liler ile CHP'liler geçmiş dönemlerde yaşananlar üzerinden birbirine yükleniyor. 

Tartışmada son olarak Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık bir dava açtı.  

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU