CHP'de disipline sevk edilen İrem Çiçek: Süt aldığımız Salim amca 'CNN Türk'ü izledim, çok beğendim' dedi

Çiçek CNN Türk'e konuk olma kararını savundu, CHP'nin boykot kararını eleştirdi

Fotoğraf: Sözcü

Boykot kararına rağmen CNN Türk yayınına katıldığı için ‘ihraç’ talebiyle disipline sevk edilen Avukat İrem Çiçek, kanala konuk olma kararını savundu.

Çiçek, “İhraç yerine gençleri nasıl partiye kazanırım diye düşünmeleri lazımdı” diyerek, “Her perşembe süt aldığımız Salim amca var. Bugün bana 'CNN TÜRK’ü izledim, çok beğendim' dedi. Farklı düşünüyoruz onunla ama bu böyle yaşanıyor. Bu kanalları her partili izliyor” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RS FM ‘de Atilla Güner'in sunduğu Akşam Postası programına konuk olan Çiçek, şunları anlattı:

Partiler gençleşmiyor. Aday adayı oldum. Bu tabloyu gördüm. Bu kafaların yenilenmediğini gördüm. Yenilenmemiş bir sürecin zinciri olmayı istemiyorum. İhraç kararı yerine gençleri nasıl partiye kazanırım diye düşünmeleri lazımdı. Biz AKP ile aramızdaki fark olmalı diyoruz. Milletvekilleri hiç yasayı okumadan ne olduğunu bilmeden el kaldırıyor. Sol bir partinin bu şekilde iktidar partisi gibi kararlar almasını da eleştireceğim tabii ki. Bu kanalı izleyen bizim gibi düşünmeyen bazı ortaklık fikirde olduğumuz bir sürü insan var.

“Bu kanalları her partili izliyor”

Her perşembe süt aldığımız Salim amca var. Bugün bana 'CNN TÜRK’ü izledim, çok beğendim' dedi. Farklı düşünüyoruz onunla ama bu böyle yaşanıyor. Bu kanalları her partili izliyor. Ana akım medyanın çizgisi belli. Patron değişikliğinden sonra özellikle. Yayın çizgisi görüyoruz. Buralarda konuşmak daha kıymetli. Halk TV’de konuşalım tamam da… Ben Ergenekon süreçlerinde CNN Türk’e çıkıyordum İlk çıktığım yer. Karşımdaki ekip, “darbeci” derken ben ”küstüm oynamıyorum’ demedim hiç. Mücadele ettim. Ben şahsi olarak çıktığım programda tuzak görürsem zaten kendim karar verebilirim. Karar siyasi partinin A takımının, ben bunun tüm tabana yansıdığını düşünmüyorum.


CHP’nin CNN Türk’ü boykot kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 6 Şubat’ta düzenlediği bir basın toplantısıyla CNN Türk’ü iktidarın çıkarları doğrultusunda yayıncılık yapmakla suçlayarak hiçbir CHP’linin artık kanala çıkmayacağını açıklamıştı.

Tuncay Özkan, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun 3 Şubat 2020 tarihinde yaptığı toplantıda “partiye ve partililere tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle kanalın yayın ve programlarına katılınmaması” kararı aldığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, RS FM

DAHA FAZLA HABER OKU