Türkan Elçi: 3 şüpheli polisin ifadesi ile ilgili Tahir’den görüş almaya gittim

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinden 4 yıl sonra şüpheli 3 polisin ifadesi alındı. Eşinin mezarını ziyaret eden eşi Türkan Elçi, Twitter’da ‘İnanıyor musun, dedim. ‘Üzerimdeki 4 yıllık kar erirse her şey ortaya çıkar’ dedi” diye yazdı

Tahir Elçi'nin Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarı / Fotoğraf: Twitter

28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare‘nin önünde basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışma sırasında vurularak öldürülen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi soruşturmasında, dört yıl sonra dün ilk defa Londra Üniversitesi’ne bağlı Adli Mimarlık Bölümü’nün “muhtemel fail olarak tespit ettiği” üç polisin ifadesi alındı.  

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, “Bundan sonra artık soruşturma aşaması tamamlanıp, dava aşamasına geçilecek” açıklamasını yaptı.

Soruşturma dosyasına giren ifadelerde polisler F.T., M.S. ve S.T., sokağa giren iki şahsa ateş ettiklerini ve Elçi’yi vurmadıklarını belirterek suçlamaları reddetti.

 

“Beraber yağan karı seyrettik”

Soruşturma dosyasında 4 yıl sonra yaşanan bu gelişme üzerine Türkan Elçi eşi Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti.

Elçi, üç polisin şüpheli olarak ifadesinin alınmasına ithafen sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Elçi paylaşımında “Bu sabah 3 şüpheli polisin ifadesi ile ilgili Tahir'den görüş almaya gittim. İnanıyor musun, dedim. Önce sustu. Sonra "Üzerimdeki 4 yıllık kar erirse her şey ortaya çıkar" dedi. Beraber yağan karı seyrettik” ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır Barosu: Şüpheli polislerin tutuklanmasını talep edeceğiz

Diyarbakır Barosu, düzenlediği basın toplantısında Elçi’nin öldürülmesi soruşturmasında şüphelilerin tespit edilmesi ve ifadelerinin alınmasının ardından bir an önce dava aşamasına geçilmesi çağrısı yaptı.

İddianameyi gördükten sonra şüpheli polislerin tutuklanmasını talep edeceklerini belirten Baro Başkanı Cihan Aydın, şunları söyledi:

Bu çabamızı dava açıldıktan sonra da sürdüreceğiz. Derdimiz, bütün amacımız hakikatin, gerçeğin ortaya çıkarılması. Polislerin tutuklanması talebimizi elbette ki iddianameyi gördükten sonra en kısa zamanda mahkemeye sunacağız. Faillerin şu anda şüpheli olarak zikredilen ancak dava açıldıktan ve iddianame kabul edildikten sonra sanık sıfatı alacak bu kişilerin tutuklanması için çabamızı elbette ki mahkemeye sunacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU