TFF, Göztepe-Beşiktaş maçının kararını açıkladı: Söz konusu maçta kural hatası yok

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beşiktaş'ın Göztepe ve Konyaspor ile yaptığı maçların yanı sıra Gençlerbirliği-Gaziantep FK karşılaşmasında kural hatası olmadığı yönünde karar verdi

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Süper Lig'deki Göztepe-Beşiktaş, Gençlerbirliği-Gaziantep FK ve İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş maçlarında kural hatası olmadığını açıkladı.

 

 

TFF'den yapılan açıklamada, yönetim kurulunun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki toplantısında, ligin 19. haftasında Göztepe ile Beşiktaş arasında 26 Ocak'ta oynanan karşılaşmada kural hatası olmadığı yönünde karar aldığı belirtildi.

Yönetim kurulunun, 19. haftadaki Gençlerbirliği-Gaziantep FK ile 12. haftadaki İttifak Holding Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmalarında da kural hatası olmadığı yönünde karar verdiği kaydedildi.

 

Göztepe-Beşiktaş-AA1.jpg
Beşiktaşlı Atiba Hutchinson, maçın hakemi Hüseyin Göçek'e pozisyonu anlatıyor / Fotoğraf: AA 

 

Ne olmuştu?

Süper Lig'in 19. haftasında İzmir'deki Gürsel Aksel Stadı'nın açılışında Göztepe Beşiktaş'ı konuk etti. 

Karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1 kazanırken, ilk yarının uzatma dakikalarında Göztepe'nin attığı ikinci gol, tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Maçta skor 1-1 devam ederken ev sahibi Göztepe'nin attığı ikinci golden önce maçın hakemi Hüseyin Göçek, topu Beşiktaşlı futbolculara vermesi gerekirken Göztepeli oyunculara verdi. Gelişen ev sahibi ekibin atağında pozisyon golle sonuçlanırken, maçın hakemine uzun süre itiraz eden Beşiktaşlı Atiba Hutchinson sarı kart gördü. 

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, yedikleri ikinci gol öncesindeki pozisyonda kural hatası olduğunu savunup TFF'ye başvuracaklarını belirterek, "Kuralla alakalı topu bize vermesi gerekirken rakibe veriyor, gol yiyoruz. Maçın başında Diaby'ye yapılan hareket, VAR da uyarmıyor bunu. Taraftarımızı da anlıyorum. Bizde her hafta ağlama, sızlama, öyle bir kültürümüz de yok. Beşiktaş ağlamaz, Beşiktaş bu saatten sonra bugünden itibaren masaya yumruğunu vurdu mu, yıkıp geçecek artık. Gerekli şeyleri biz yapıyorduk ama demek ki yeterli gelmedi. Bizim de farklı bir yol izlememiz gerekiyor. Biz bugün yarışın dışında kalırız ama oyunun dışında kalmayız. Bu oyunu yapanlara karşı bu oyunu bozmak için gerekli müdahaleleri yaparız. Kural hatasıyla ilgili başvurumuzu yaparız. Kural hatası varsa ki herkes öyle söylüyor, federasyon ne yapacak, Merkez Hakem Kurulu ne yapacak, kuralı bilmeyen hakemiyle alakalı" ifadesini kullandı.

Siyah-beyazlı kulüpten, maçtan iki gün sonra kural hatası yapıldığı iddiasıyla TFF'ye yapılan başvuruda şöyle denildi: 

Kulübümüz; futbol A takımımızın Süper Lig'in 19. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakada yaşanan ve karşılaşmanın sonucuna direkt etki eden kural hatası ile ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonuna resmi başvurusunu gerçekleştirmiştir.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU