Natalie Portman kıyafetiyle ilgili eleştirilere cevap verdi: Evet, cesur değilim

Oyuncu Oscar Töreni’nde, üzerinde kadın yönetmenlerin isimlerinin yazılı olduğu bir kıyafet giymesinin ardından “İcraat görelim” eleştirileri almıştı

Portman, kariyeri boyunca az sayıda kadın yönetmenle çalıştığı için eleştiriliyor (AP)

Natalie Portman, #MeToo hareketinin önde gelen aktivistlerinden Rose McGowan’ın, Oscar kıyafetine yönelik eleştirisine yanıt verdi.

Ünlü oyuncu 92. Oscar Ödül Töreni’nde üzerine gözardı edilen kadın yönetmenlerin isimleri işlenmiş bir pelerin giymişti.

Rose McGowan ödül töreninin ardından Facebook’ta yaptığı paylaşımda Portman’ın bu hareketini eleştirmiş ve “o ve diğer aktrislerin icraat göstermesini istiyorum” diye yazmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McGowan, Natalie Portman’ın kariyeri boyunca az sayıda kadın yönetmenle çalışmasına ve kendi yapım şirketinde de az sayıda kadın yönetmenle işbirliği yapmasına dikkat çekmişti.

McGowan, “Senin gibi üst düzey ünlüler sorunun kendisi olmak yerine bir duruş sergileseydi dünyayı değiştirebilirdiniz. Evet, sen, Natalie. Sorun sensin. Sorun riyakarlık. Sorun diğer kadınların sahte desteği” ifadelerini kullanmıştı.

The Wrap’ta yer alan habere göre Natalie Portman cephesinden bu eleştirilere yanıt geldi. Portman, “Üzerinde kadınların isimleri yazılı olan bir elbise giydiğim için “cesur” diye nitelenmemin doğru olmadığı konusunda Bayan McGowan’a katılıyorum” diye belirtti.

Portman şu ifadeleri kullandı:

Cesur daha çok, son birkaç haftadır inanılmaz bir baskı altında Harvey Weinstein’e karşı tanıklık eden kadınların hareketleriyle ilişkilendirdiğim bir terim. Kadınlarla sadece birkaç film yaptığım doğru. Uzun kariyerim boyunca kadın yönetmenlerle birkaç kez çalışma şansım oldu. Marya Cohen, Mira Nair, Rebecca Zlotowski, Anna Rose Holmer, Sofia Coppola, Shirin Neshat ve kendimle kısa filmler, reklamlar, müzik videoları ve filmler yaptım. Ne yazık ki yapmaya çalıştığım ama başaramadığım filmler tarihe gömüldü. Yani şunu demek istiyorum, denedim ve denemeye devam edeceğim. Henüz başarılı olmasam da yeni bir döneme adım attığımız için umutluyum.

Independent Türkçe, The Wrap

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU