WhatsApp: 2 milyar kullanıcımız var

Şirket, son duyuru esnasında güvenliğe de vurgu yaptı

(Pikrepo)

Yeni duyurusunda Whatsapp, iki milyar kullanıcısı olduğunu söyledi.

Bu, dünya nüfusunun 4'te birinden fazlasının mesajlaşma uygulamasını kullandığı anlamına geliyor.

WhatsApp söz konusu duyuruyu, bazı ülkelerdeki parlamento üyelerinin ve siyasetçilerin eleştirilerine yol açan güvenlik yaklaşımına dair taahhüdünü vurgulamak için kullandı.

Platform, blog gönderisinde, "Modern yaşamda güçlü şifreleme kullanmak, zorunluluk" dedi. "Güvenlikten ödün vermeyeceğiz çünkü bu, kullanıcıların emniyetini azaltacaktır" diye yazılan gönderide şu ifadeler yer aldı:

Gizliliğe zarar vermeden daha da fazla koruma için üst düzey güvenlik uzmanlarıyla çalışıyoruz, kötüye kullanımı durdurmanın yanı sıra sorun bildirim yolları ve kontrolleri sağlamak için endüstriye öncülük eden teknolojiyi kullanıyoruz.

Diğer Facebook sohbet uygulamalarının aksine şirket, Whatsapp'ta uçtan uca şifreleme kullanıyor. Bu da mesajların yalnızca gönderen ve alan kişilerce okunabileceği anlamına geliyor. Bu özellik 2016'dan beri uygulanıyor ve şirket, uygulamanın mesajlaşmaya yönelik gizlilik yaklaşımının parçası olduğunu vurguluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellik neredeyse kullanıma girdiği günden beri parlamento üyelerinin eleştirilerine maruz kalıyor. 2017'de İç İşleri Bakanı Amber Rudd, özelliğin teröristlerin "saklanmasına" yardımcı olduğunu ve Facebook'un güvenlik özelliğini diğer sohbet uygulamalarına yayma planının daimi bir muhalefetle karşılaşacağını söylemişti.

Ancak şirket, canlı blogda yaptığı açıklamada bu konuşmaları güvende tutmanın, uygulamaya daha fazla kişinin katılmasıyla daha da önemli hale geldiğini öne sürdü.

Whatsapp, "Ne kadar 'bağlantılı' hale gelirsek, o kadar çok koruma sağlamamız gerektiğini biliyoruz" diye yazdı.

Hayatımızın giderek daha büyük bir kısmını internette geçirdiğimiz için konuşmalarımızın korunması da her zamankinden daha önemli.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU