İlber Ortaylı: Hiç kimsenin ‘Ben dedim oldu’ deme hakkı yok; partiler siyasi hayatımızın vazgeçilmez unsuru

Ortaylı parlamenter demokrasinin bugün için çok akıllıca göründüğünü ifade etti

Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi

 “Tarih ve Gelecek” konulu söyleşide profesör İlber Ortaylı, Türk tarihi, eğitim ve siyaset konusunda açıklamalarda bulundu.

Ortaylı konuşmasında, “Parlamenter demokrasi bugün için çok akıllıca görünüyor. Başkanlık sistemi dünyada Amerika hariç yok. Bu tarihi bir olaydır, iyi tayin edilmelidir. Hiç kimsenin ben dedim oldu deme hakkı yok. Benim dediklerim doğru deme hakkı yoktur. Siyasi partiler siyasi hayatımızın vazgeçilmez unsurudur” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’de aristokrasinin olmadığını, masonların iktidara yön verdiğinin ise tamamen hayali olduğunu belirten Ortaylı konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Burada militarizm yapmak gerçekçi bir siyaset değildir. Türkiye’de sağcılar solcular bu işi çok yaptılar, tarih bunu acı bir şekilde gösteriyor.

Eğitimin önemli olduğuna dikkati çeken Ortaylı, bugünkü özel okul furyasının Türkiye için yüz kızartıcı olduğu yorumunu yaptı.

Akşener de katıldı

İYİ Parti Siyaset Akademisi'nce düzenlenen "Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Tarih ve Gelecek" söyleşisine, partinin genel başkanı Meral Akşener de katıldı.

Akşener, söyleşinin ardından Ortaylı'ya plaket verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU