Erdoğan: 'Mankurt'lara göre FETÖ'cüler hakkını arayan bir cemaat

Erdoğan, Kahramanmaraş’ta AK Parti İl Teşkilatı yemeğinde gündeme dair açıklamada bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm okların hedefinde AK Parti ve onun genel başkanı var. AK Parti Genel Başkanı'nın gücünü bu milletten aldığını ya görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar" dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş’ta AK Parti İl Teşkilatı yemeğinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Mankurt'lara göre FETÖ'cüler hakkını arayan bir cemaat” ifadesini kullanan Erdoğan, “Türkiye’nin karşısında hangi gavur varsa onun kılıcını çalmayı siyaset diye yutturmaya çalışanları ifşa etmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Tüm okların hedeflerinde AK Parti ve onun genel başkanı var. AK Parti Genel Başkanı'nın gücünü bu milletten aldığını görmüyorlar. Ülkemizin verdiği mücadelenin başarısı, bizim sağlam durmamıza bağlıdır. Şayet bu kadro en küçük bir yalpa yapar, en küçük bir zafiyet gösterir, surda en küçük bir gedik açtırırsa kin ve nefret dolu bir güruh sel olup ülkemizin üstüne çullanır. Gün birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirme, saflarımızı sıklaştırma günüdür. Sadece kırgınlıkları, küskünlükleri gidermekle kalmayıp yediden yetmişe herkese ulaşmalı ve mücadelemizin önemini anlatmalıyız. Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış. Her gün çeşitli kanallardan yürüttükleri yalan, iftira kampanyaları durdurmayı ancak bu şekilde başarabiliriz. Gerçekler karşısında sönüp gitmeyecek hiçbir yalan yoktur. Biz bu mücadeleyi veriyoruz, sizler de aynı gayreti gösterdiğinizde ulaşamayacağımız hedef kalmaz. Bu kutlu mücadelede her birinize güveniyorum. Rabbim emeğinizi, gayretinizi artırsın.

 

"Milletimizin moralini bozmak, gardını düşürmek, inancını sarsmak isteyenler sürekli ülkemizin kötü durumda olduğu, daha da kötüye gideceği yalanını tekrar ediyor" diyen Erdoğan şunları kaydetti: 

Elbette böyle mücadele veren bir ülkenin dertleri, kayıpları olacaktır. Önemli olan yeniden hızlanacak iradeye sahip olmaktır. Allah'ın yardımı ve milletimizden aldığımız cesaretle karşılaştığımız her sıkıntıya çare buluyoruz. İşte bunu El Bab'da yaşadık. Afrin'de yaşadık. Şu anda Tel Abyad, Resulayn buralarda yaşıyoruz. Ama hiçbir yerde geri adım atmadık. Şu anda 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan biziz. Birçok afetle karşı karşıya kaldık. Bunlar bizim için imtihan. Kimseye el açmadık. Bunların hepsinin altından kalktık, kalkıyoruz.  Bazıları puslu havaları sever. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Çünkü biz birbirimizi Allah için seviyoruz, buna inanmışız ve bu yola böyle çıkmışız. Öyleyse kampanyamız var biliyorsunuz, üye kampanyalarımız. Yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün yine grup toplantımızda açıkladım. Elazığ ve Malatya depremiyle alakalı olarak milletvekillerimizin, parti olarak açtığımız hesaba yatırdıkları paralar var. Bir de ayrıca teşkilatımızın o hesaba yatırmasını beklediğimiz paralar var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU