Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akdeniz sahillerimizin güvenliği, Libya’daki başarılarımızdan geçiyor

Kahramanmaraş’ta konuşan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu ve Akdeniz'deki durum ile Libya'daki gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi'nde düzenlenen "Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Kutlamaları'nda" konuştu.

Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı PKK üyesi Adem Uzun, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’ın Avrupa Parlamentosu’ndaki konferansa davet edilmelerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Dünya genelinde kırmızı bültenle aranan bölücü teröristler Avrupa Parlamentosu çatısında konferansta konuştular. Orada HDP-Saadet Partisi vekilleri de yer almışlardır. Biz bu partilere karşı işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar. Ama İspanya’da Bask bölgesinde kurulmuş olan Batasuna Partisi, terör örgütüyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı. Kapatılma kararı mahkeme kararıyla doğru bulunmuştur. Yaşanan gelişmeler AB'nin ve Avrupa ülkelerinin terör karşısındaki samimiyetsizliğinin, ilkesizliğinin, çarpık duruşunun birer tezahürüdür Buradan Avrupa Birliği’ni ve Avrupa ülkelerini terör karşısında ilkeli bir duruş sergilemeye davet ediyorum"

“Akdeniz sahillerimizin güvenliği, Libya’daki mücadelemizin başarısından geçiyor”

Türkiye’nin sınır güvenliğinden ekonomiye kadar her alanda mücadele yürüttüğünü ifade eden Erdoğan, “Kahramanmaraş'ın güvenliği, Suriye'deki başarımızdan geçiyor. Akdeniz sahillerimizin güvenliği, Libya'daki mücadelemizin başarısından geçiyor. Ekonomimizin selameti, savunma sanayiinden yüksek teknolojiye kadar geniş bir alanda verdiğimiz mücadelenin başarısından geçiyor” dedi.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU