NASA astronot arıyor: İşte Ay’a ve Mars’a gitmek için gereken kriterler

Uzay ajansı 2 Mart'tan itibaren iş başvurularını almaya başlayacak

(NASA)

NASA, Ay ve Mars görevleri için yeni astronotlar alacağını duyurdu.

Uzay ajansı salı günü, önümüzdeki yıllarda mürettebatlı uzay görevlerini artırma planı için şu anda 48 aktif personelin bulunduğu astronot birliklerini güçlendirmek istediğini açıkladı.

NASA Yöneticisi Jim Bridenstine, “Farklı astronot birliklerinde görevlendirmek üzere yetenekli kadın ve erkekler alacağız” dedi.

Bridenstine ayrıca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şu ifadelere yer verdi:

NASA 2 Mart'tan itibaren astronot başvurularını almaya başlayacak. Yeni astronotlarımız yıldızları keşfetmek için gerekli özelliklere sahip olmalı.

Kriterler neler?

Uzay ajansının internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre NASA astronotu olmak için gerekli temel şartlardan biri ABD vatandaşı olmak.

Bunun yanında itibarlı bir kurumda mühendislik, biyoloji, bilgisayar ya da matematik gibi alanlarda yüksek lisans derecesine sahip olmak da diğer temel kriter.

Uzay ajansı yüksek lisans derecesi yerine şu deneyimleri de kabul ediyor:

  • İlgili bir bilim dalındaki doktora programının en az iki senesini tamamlamak
  • Osteopatik tıp doktoru olmak
  • Ulusal çapta tanınan bir okulda test pilotluğu programı bitirmek

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adayların ayrıca ilgili alanlarda iki yıllık mesleki deneyim sahibi olması ya da jet uçaklarında en az bin saat kaptan pilotluk yapmış olması gerekiyor.

NASA 1960’lardan bu yana astronot adayı olarak eğitilecek 350 kişi seçti. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki varlığının 20. yılını kutlayan ajans şimdi de gelecek görevler için “Artemis Jenerasyonu” diye adlandırılan yeni nesil astronotlara ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

 

Independent Türkçe, NASA

DAHA FAZLA HABER OKU