Hürriyet yazarı Selvi: CHP’li vekillerin bir bölümü boykottan rahatsız

"CHP milletvekilleri çıkmasa da CNN Türk’ün yayınları devam eder. CHP de siyasi hayatını sürdürür"

Fotoğraf: YouTube

Demirören Grubu’na ait Hürriyet gazetesinin yazarlarından Abdulkadir Selvi, CHP’nin aynı gruba ait CNN Türk’e boykot uygulamasından bazı vekillerin rahatsız olduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında isim vermediği CHP’li vekillerin kendisine şunları söylediğini öne sürdü:

- Basın özgürlüğünü savunan bir parti olarak, bir yayın kuruluşu hakkında ambargo kararı alınmasını içimize sindiremedik.

- CNN kararı sorulduğunda ağzımızı açmadan ‘Siz de yarın iktidar olursanız demek ki daha yasakçı olacaksınız’ diye eleştiriliyoruz.

- İsmet Paşa zamanında dahi CHP milletvekilleri emir komuta ile hareket etmemiştir. CHP’yi CHP yapan farklı fikirleri savunmamızdır.

Hürriyet yazarı ayrıca şu görüşlerini dile getirdi:

CHP’nin ambargo kararı aldığı dönemde CNN Türk’ün yayınlarını izledim. Günlerce Elazığ ve Malatya’da deprem bölgesinden yayınlar yapılmış. Van’da çığ altında kalan vatandaşlarımız nedeniyle yayın akışı değiştirilmiş. İdlib’den gelen şehit haberleri üzerine kesintisiz yayına geçilmiş. CHP tam da böyle bir zaman diliminde ambargo kararı almış. Neye ambargo koyuyorsunuz, anlamak mümkün değil.

CHP milletvekilleri çıkmasa da CNN Türk’ün yayınları devam eder. CHP de siyasi hayatını sürdürür. Ama ana akım medyada önemli bir mecrayı kaybetmiş olur. Keşke bu karar alınmadan önce daha soğukkanlı hareket edilseydi. Çünkü CHP ne zaman özgür basın diye ağzını açacak olsa ambargo kararı karşılarına çıkacak.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU