Selahattin Demirtaş'tan köşe yazısı: Halk AKP’yi iktidardan indirecek; bunu ilk seçimde göreceğiz

Demirtaş’ın Yeni Yaşam gazetesinde ilk yazısı yayımlandı

Fotoğraf: AA

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam gazetesinde ilk köşe yazısını kaleme aldı.

Demirtaş, Suriye’deki gelişmelere ayırdığı köşe yazısında, “Türkiye Suriye’deki hatalı stratejisinden vazgeçerse her şey Türkiye’nin lehine döner” dedi.

Türkiye’nin Kürtler ve Şam ile diyalog seçeneklerini devreye sokması durumunda mevcut durumun tersine döneceğini ifade eden Demirtaş, “AKP bu stratejik değişikliği yapar mı peki? Maalesef bu pek mümkün görünmüyor. Erdoğan dönülmez akşamın ufkunda artık. En büyük fırsat, 28 Şubat 2015 tarihinde Dolmabahçe’de kendisine sunulmuş, ama o, ne yazık ki bu fırsatı elinin tersiyle itmişti. AKP iktidarı yanlış politikalarını değiştirmiyor ama bu hataların faturasını en ağır şekilde ödeyen halk AKP’yi iktidardan indirecek. Bunu ilk seçimde göreceğiz” görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirtaş Yeni Yaşam gazetesinde, “Türkiye’nin İdlib çıkmazı” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “tüm diyalog kapılarını kapatmakla ne kadar büyük bir hata yaptığını anlamaktan uzak görünüyor” diyen Demirtaş, “Oysa Suriye Kürtlerinin Türkiye’ye yaptığı diyalog ve barış çağrısı -iç ve dış politikadaki bağnazlık bir kenara bırakılabilirse- birçok olumlu gelişmeye kapı aralayabilir” ifadesini kullandı.

Demirtaş yazısının tamamı için tıklayın

 

Yeni Yaşam

DAHA FAZLA HABER OKU