Zülfü Livaneli Vanlı Murat’ı anlattı: Anormal bir ses, Sezen Aksu da aynısını söylüyor

Livaneli, sesiyle gündem olan inşaat işçisi Murat Akbaş’ın Kürt kültüründe yer alan “dengbej” geleneğini çok iyi icra ettiğini söyledi

Kürtçe şarkı söyleyen inşaat işçisi Murat Akbaşlı’yı paylaşarak adeta Türkiye’nin gündemine oturtan sanatçı Zülfü Livaneli, Akbaşlı’nın "anormal" bir sesi olduğunu söyledi. Livaneli, sanatçı Sezen Aksu'nun da aynı görüşte olduğunu kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Habertürk canlı yayınına bağlanan Livaneli, görüntüleri paylaştıktan sonra hiç beklemediği bir şekilde patladığını ifade etti. Livaneli, "Demek ki Türkiye’nin böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Türkiye’nin çeşitli kesimleri böyle bir çocuğa sahip çıkmak istiyor. Kutuplaşmış Türkiye’de bu hoş bir şey" dedi.

Videoyu paylaştıktan sonra sesinin güzel olduğunu söyleyen yüzlerce kişinin kendisine mesaj attığını söyleyen Livaneli, "Bu çocukta benim dikkatimi çeken, dengbej, kilam geleneğini tam olarak icra etmesi" dedi.

Murat’ın dengbej geleneğini devam ettirmesini isteyen Livaneli, Kürt genci 22 Şubat’ta Ankara’da gerçekleştireceği konserine tekrar davet etti.

"Türkiye’nin en çağdaş ucuyla en geleneksel ucunu birleştirmek çok hoş bir şey olur" diyen Livaneli şöyle devam etti:

"Dengbej geleneği çok büyük bir gelenektir Kürt kültürünün. Kilam geleneğini harika icra ediyor. Anormal bir sesi var. Sezen Aksu da aynısını söylüyor. Herkes dedi ki bu çocuk ikinci İbrahim Tatlıses, hayır bu çocuk tamamen Kürt geleneği içerisinde söylüyor. Bu yıllardan gelen bir tarzdır, korumamız gereken bir şeydir"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU