FIFA'dan mağdur futbolculara fon desteği: 2022'ye kadar 16 milyon dolarlık kaynak oluşturulacak

FIFA ve FIFPRO, oyuncuların kulüplerinden maaş alamaması durumunda mağduriyeti önlemek için fon kurma kararı aldı. Oluşturulacak fona bu yıl 3, 2021 ve 2022'de 4, 2015 ve 2020 yılları arası için de 5 milyon dolarlık kaynak ayrılacak

Fotoğraf: AA

Dünya Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPRO), oyuncuların maddi mağduriyetini önlemek için fon kurulması konusunda anlaştı.

 

 

FIFA'dan yapılan açıklamada, kulüplerinden maaş alamayan futbolculara destek olmak amacıyla 2022'ye kadar 16 milyon dolarlık küresel bir fon oluşturulacağı kaydedildi. 

Fona bu yıl 3, 2021 ve 2022 yıllarında 4'er milyon, Temmuz 2015 ile Haziran 2020 arasındaki geriye dönük maaş korumaları için de 5 milyon dolar kaynak aktarılacağı ifade edildi.

FIFA ve FIFPRO arasındaki görüşmeler sonrasında konuyla ilgili bir izleme kurulunun oluşturulması kararlaştırılırken, futbolculara alacaklarının belirli bir bölümünün verileceği bildirildi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, bu yeni girişimi memnuniyetle karşıladığını dile getirerek, şöyle konuştu: 

Bu anlaşma, zor durumda olan oyunculara yardım etme taahhüdünde bulunarak, dünya futbolunun yönetim organı olarak rolümüzü nasıl yaptığımızı göstermek istiyoruz. Özellikle futbol camiasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için buradayız. Bu, oyunumuzun kilit figürleri olan oyuncularla başlıyor.

FIFPRO Başkanı Philippe Piat, son beş yılda 20 ülkede 50'den fazla kulübün kapatıldığını ve yüzlerce futbolcunun bu durumdan kaynaklı belirsizliğe sürüklendiğini kaydederek, "Bu fon, en çok ihtiyaç duyan oyunculara ve ailelere destek sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA ve FIFPRO ortaklığında kurulacak fonun, 1 Temmuz 2020'de faaliyete geçeceği açıklandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU