Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler

Cumhurbaşkanı, "Rejim ciddi manada İdlib’de misliyle belalarını buldu. Ama yetmez, devamı gelecek" dedi. Erdoğan izlenecek yol haritasını bugün düzenlenecek AK Parti grup toplantısında duyuracak

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenecek AK Parti Grup toplantısında Suriye'nin İdlib kentindeki saldırı sonrası atılacak adımları açıklayacaklarını duyurdu.

Erdoğan, konuyla ilgili dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreninde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İdlib'de Esad güçlerinin Türk askerlerine yönelik saldırılarına değinen Erdoğan, Suriye rejim güçlerine yönelik saldırıların devam edeceği sinyalini verdi.

"Bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik. Ciddi manada orada, özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular ama yetmez, daha devam edecek. Çünkü bunlar bizim Mehmetçiklerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler ve bu adımları da yarın (Çarşamba) kamuoyu ile paylaşacağım"

Erdoğan, ayrıca şehitlerin ailelerine, yakınlarına sabır dileğinde bulundu.

İdlib’de önceki gün Esad güçleri tarafından Taftanaz’da bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) noktasına gerçekleştirilen hava saldırısında 5 asker şehit olmuş, 5’i yaralanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıya misliyle karşılık verildiği, 101 rejim unsurunun yanı sıra 3 tank ve 2 top mevziinin tahrip edildiği ve 1 helikopterin isabet aldığı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Türkiye'de yaşanan 'tek parti dönemi'ne de değindi.

Bu dönemde sanat ve sanatçılara kısıtlamalar getirildiğini vurgulayan Erdoğan, "Nazım Hikmet'i hapiste çürütenler, Sabahattin Ali'yi katledenler tek parti döneminin jakobenleridir. Şiiri, müziği yasaklayan bir ülkeden sanatçıları ötekileştirmeyen yepyeni bir Türkiye'ye kavuştuk" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU