Kültür ve Turizm Bakanı: Booking.com, Türkiye’nin istediği kriterlere uyduklarını söyledi, cuma görüşeceğiz

Yaklaşık üç yıldır Türkiye içinden rezervasyon yapılamayan Booking.com ile bakanlık yetkilileri haftanın son gününde bir görüşme gerçekleştirecek

Fotoğraf: Reuters

Hatay ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 2017’den bu yana Türkiye’den erişimin yasaklandığı Booking.com ile görüşüleceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ersoy, online otel rezervasyonu platformu Booking. com'un Türkiye'nin istediği kriterlere uyum sağladıklarına ilişkin kendilerine yazı gönderdiğini söyledi ve 14 Şubat Cuma günü yetkililerle görüşeceklerini duyurdu. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) vergi ödemedikleri ve haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle Booking.com’a dava açmıştı. 

2017’nin mart ayında şirket, 2,5 milyon Türk Lirası idari para cezasına çarptırıldı ve Türkiye'deki faaliyetleri için tedbiren durdurma kararı alındı. 

O zamandan bugüne Türkiye’den rezervasyon yaptırmak isteyenler Booking.com’u kullanamıyor. Ancak yurt dışından Türkiye’de herhangi bir yere rezervasyon yapılabiliyor.

Son olarak iki şirket arasındaki davanın ekim duruşmasında “500 bin lira teminatın yatırılması halinde ihtiyati tedbir kararının kaldırılarak faaliyetlerine devam edebilir” kararı çıkmıştı. 


Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU