HDP'nin seçim otobüsü saldırıya uğradı

Van'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) park halindeki seçim otobüsüne gece saldırı gerçekleştirildi

HDP'nin sosyal medya hesabından saldırıya uğrayan otobüsün fotoğrafı paylaşıldı

Van'da HDP İl binasının yanındaki otoparkta bulunan seçim otobüsünün camları kırıldı.   

Genel Merkez saldırı sonrası sosyal medya hesabından “Van'da HDP seçim otobüsü kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. İki Nisan Polis Karakolu'nun olduğu ve onlarca zırhlı aracın bulunduğu açık otoparktaki seçim otobüsünün camları gece saatlerinde kırıldı” paylaşımında bulundu.
 


HDP Van İl Teşkilatı seçim otobüsüne yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı. Saldırının gerçekleştiği yerde yapılan açıklamaya, HDP Milletvekili Muazzez Orhan’ın yanı sıra partinin il ve ilçe yöneticileri ile belediye eş başkan adayları katıldı. 

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede saldırının saat 02.30 civarında yapıldığını söyledi. Seçim çalışmalarını yürüttüklerinde her adımın polisler tarafından takip edildiğini ama böylesi bir saldırının karakol ve polis bekleme noktasına yakın yerde yapılmasının normal bir şey olmadığını söyledi.  

Dede, "En ufak bir basın açıklamamıza ve seçim çalışmamıza izin vermeyen ve engellemek için her türlü gücü kullanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne yazık ki 20 metre ilerisindeki seçim otobüsümüzü koruyabilecek bir yeterliliğe sahip değilmiş. Bu saldırıyı Türkiye’deki farklıklara ve demokrasi mücadelesine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Elbette ki ne bu saldırı ne de bugüne kadar yapılan saldırılar bizi yıldıramadı ve yıldıramayacak. Saldırılara karşı daha azimli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU