İran İslam Devrimi’nin 41. yıl dönümü kutlanıyor... Sokaklara çıkan İranlılar, Süleymani'nin fotoğraflarını taşıdı

İran İslam Devrimi'nin 41. yıl dönümü dolayısıyla yapılan kutlama programında konuşan Dışişleri Bakanı Zarif, “Halk, İran İslam Cumhuriyeti'nin temel gücüdür” dedi

Fotoğraf: Mehr News Agency

Milyonlarca İranlı, ülkenin dört bir yanında düzenlenen İslam Devrimi’nin 41. zafer yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Kutlama nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılarak ABD ve İsrail aleyhine slogan atan İranlılar, İslam Devrimi Kurucu Lideri İmam Humeyni ve Ayetullah Hamaney'e bağlılık yemini etti.

Yürüyüşte Süleymani’nin fotoğrafları taşındı

ABD Ordusu’nun 3 Ocak günü Bağdat'ta düzenlediği saldırı ile hayatını kaybeden Kasım Süleymani'nin fotoğraflarının yer aldığı çok sayıda pankart yürüyüşe katılanlar tarafından taşındı.

İran İslam devrimi kutlama.jpg
Fotoğraf: Mehr News Agency

 

11 Şubat törenleri, birçok ülkede yaşayan İranlılarca da düzenlenen törenlerle kutlanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Tahran'da düzenlenen yürüyüşlerde Tahran'ın simgelerinden Azadi Meydanı'nda halka hitaben konuşma yapması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sahip olduğumuz her şey halktandır”

Devrimin 41. yıldönümü dolayısıyla Tahran’da düzenlenen yürüyüşlere katılan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bizim sahip olduğumuz her şey halkımızdandır. Halk, İran İslam Cumhuriyeti'nin temel gücüdür” dedi.

İran halkının büyük bir öfkeyle Süleymani'nin cenaze törenine katıldığını hatırlatan Zarif şunları söyledi:

Düşmanlarımız 41 yıl boyunca yanlış yaparak hala İran halkını tanımamıştır. Onlar 41 yıldır İran İslam Cumhuriyeti'ne baskı yaparak halkı İslam Devrimi'nden uzaklaştırmaya çalışıyor. ABD'liler bundan ders almalıdır. Çünkü Şehit Korgeneral Süleymani için yapılan cenaze töreni, ABD'yi terörist ilan etmek için genel bir referandumdu.

Hamaney devrimin yıl dönümü nedeniyle 2 bin 315 mahkum için af kararı verdi

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran Devrimi'nin 41. yıl dönümü dolayısıyla 2 bin 315 İranlı hükümlünün cezalarının affedilmesi ve hafifletilmesiyle ilgili öneriyi onayladı. Kararın Devrim Mahkemeleri, Devlet Ceza Kurumları ile Silahlı Kuvvetler Yargı Kurumlarından ceza alan mahkumları kapsadığı belirtildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU